Törölt nick Creative Commons License 2015.07.16 0 0 27405

Üdv, belefutottam egy nem várt gondba. Adott két, majdnem azonos kinézetű munkalap, az egyiken a raktáron lévő termékek nyilvántartását, a másikban ugyanolyan elrendezéssel a termékek eladási számait tárolom. (Ergo igyekszem a kétdimenziós celláknak egy új dimenziót adni, ahol az eladási számláló van.)

Hogy az eladások regisztrálásakor mindkettőt könnyen elérjem, párhuzamosan jelenítem meg a két munkalapot.

Amikor csak egy munkalapon szerkesztek, például új termékek felvitelekor vagy létező termékek darabszámának növelésekor, akkor a 2 soros fejlécet és az első oszlopot rögzítem, különben összekeverednék.

Ha ezt mindkét megjelenített munkalapon megteszem, akkor sajnos a párhuzamos görgetés megbolondul. A bal oldali, első panel görgetésekor előbb lép kettőt, mire a második panelon is elkezd görgetni, mintha a párhuzamosság csak akkor működne, amikor a mozgatható rész is túllép a fejlécen. Az eredmény, hogy hacsak nem görgetem az oldalt a legtetejére, akkor elcsúszik a két lista, és semmit sem érek az egész párhuzamossággal, mert nem párhuzamos, és biztosan tévesztek. Nem találok megoldást...

Excel 2007-et használok XP-n, nem tudom, az újakban is jelen van-e ez a probléma, vagy hogy egyáltalán probléma-e, nem csak én szúrok el valamit. Tudnátok ajánlani valami megoldást?