Kedves Mindenki!
Csed-del, Gyed - del kapcsolatban szeretnék érdeklődni!
2012. év szeptemberétől 2014. február közepéig egyéni vállalkozó voltam, de megszűnt a tevékenységem, így megszűntettem a vállalkozásomat!
2014.04.01 – től 2 órás munkaviszonyom volt 2015.03.02 – ig.
2014.05.03. – tól 8 órás 122.000 Ft – os minimálbéres munkaviszonyom van, amitől meg szeretnék válni (nem szeretem ezt a munkámat, és egyébként is ha van lehetőség magasabb Csed – re, Gyed - re akkor főleg váltok). Terhes lettem, 2015. október 12. –ére vagyok kiírva, a Csed- et 2015. szeptember 14. – étől szeretném igényelni.
Lett egy olyan lehetőségem, hogy a munkahelyet váltsak, július 25. –étől, 190.000 Ft-os bruttó fizetéssel. Az lenne benne a jó, hogy magasabb Csed- et, és magasabb Gyed – et kapnék, illetve Gyed alatt már tudnék is dolgozni újra.
Több ügyintézővel is beszéltem az OEP –nél, és mindenki megnyugtatott, hogy nyugodtan váltsak munkahelyet, mert a Csed alapja minidig az utolsó munkaviszonyban elért jövedelem. Csak a lényeg, hogy ne haladja meg a jövedelmem a minimálbér kétszeresét, és hogy legyen minimum 30 napos tényleges jövedelmem. A jogszabályokat elolvastam, és ott is így értelmeztem.
A kérdésem az lenne, hogy, ezzel az új munkaviszonyommal jogosult leszek a magasabb Csed - re, és Gyed – re, és valóban csak ez a jövedelmem számít ellátási alapnak? Csak jól tájékoztatott az OEP!?
Köszönöm a válaszokat!