ösztöke Creative Commons License 2015.07.13 0 0 52

Az egész koncepció, amit képviselsz tök idegen a Bibliától, már ne haragudj. Jézus eljövetelével sem szűnt meg Isten csodát tenni, lásd egy csomó gyógyítást, amit pl. az apostolok cselekdetei leírnak, mind Jézus feltámadása után történtek. Semmi változás nincs, pl. Pétert bebörtönzik, és a Jeruzsálemi gyülekezet imádkoznak, és Isten megaszabadítja, a leírt módon, hogy angyalát küldi, stb. Vagy Pálnál amikor őket bebörtönzik Filippiben, a gyógyításokról, és a halottakból való feltámadásokról már nem is beszélve. Semmi változást nem látok, ha a Bibliából indulok ki Jézus után, mint előtte Isten csodatévő hatalmára vonatkoztatva. 

 

Nem ember okozza amúgy a csodát, hanem Isten hatalma, és Isten nem változik, keze sem rövidült meg, hogy ne segíthetne, de nem ember az Isten, hogy próbára tehető lenne.  Azért van a mi Atyánban is, hogy tiéd a hatalom (görögben ez a csodatévő hatalom megjelölése), és ez sem változott, ha igaz, amit Jézus mond, hogy az ég és a föld elmúlnak de az ő beszédei nem.

 

Amit meg korábban mondtam, nem kibúvó volt. Sátán is kísértette Jézust, hogy tegyen csodát, változtassa a követ kenyérré, és Isten szavával válaszolt (hogy ne kísértsd Istent), így őt is vádolhatnád azzal, hogy miért nem tette meg a csodát, miért nem engedett annak, hogy most bebizonyíthatja az igazát. Hmm? Nem mindegy, hogy ki és milyen szándékkal, és hogyan.. Gedeon esete azért más, mert ott magával az Úr angyalával találkozott, tehát végeredményben már egy csodának a része volt (Isten bírónak választotta, ahogy Mózest is, akinél szintén volt csoda, lásd a botokat ledobta és kígyóvá vált, amivel Isten erősítette Mózest, hogy küldöttje legyen), és csak meg akart győződni arról, hogy tényleg Isten segít-e a népén, nem ő találta ki máról holnapra, hogy Isten tegyél már csodát, és ha nem, akkor ... ez meg az. Hanem Isten már eleve kiválasztotta, és ezzel csak megerősítette. Ez azért nagy kölönbség, és nem lehet bármire felhasználni, lásd a másik esetet, ami meg Isten kísértése.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (51)