Ben-new Creative Commons License 2015.07.09 0 0 16386

Crystalhearth, tényleg köszönöm hogy időt áldoztál arra, hogy ezeket elmondtad.

Bár egy kertésznek, akinek a háta mögött már pár évtized tapasztalat van, talán máshogy gondolja, számomra még is hasznos. Így legalább fel tudom mérni általánosan, hogy nem csak velem van a baj. Bármint csinálok megjelennek majd újra, pedig tényleg azt nem feltételeztem volna ha felszívódóval is lefújom akkor majd eszükbe jut szívogatni.

 

Vektafidról hallottam már, szimpatikus cuccnak tűnt, de még is nála gyengébb Biolát vettem meg, méghozzá olyat ami már fel volt hígítva (nem sok jót tudok róla mondani... vagy tartózkodni kell az eleve felhígított termékektől).. majd kis idő múlva mégis Vegesol eres mellett voksoltam, avval szoktam a kajszibarackot permetezni. Abban is napraforgó olaj van, csak pluszban még kén is és réz is. Gondoltam ha már van benne kén is, akkor 2in1 atkák (netán tetvek) és gombák ellen is hatásosan küzdhetek. De mivel később tudtam meg, hogy paprikára és paradicsomra nem ajánlja a gyártó, így maradt - mint említettem - a sárgabarackra. 

Tehát ha a Vegesol eres jó lenne paprikára és paradicsomra akkor nem vettem volna még cuproxatot is, és lehet decist sem. viszont idei tapasztalatom, hogy a vegesol nem sokat ér tetvek ellen. Paprikát idén május végén avval permeteztem le, pontosan, azért hogy a kis szívogatókat hátha elpusztítja (sajna nem) mégis a gomba+baktérium ellen védve lett. Csak azóta már eltelt egy kis idő.