sysque Creative Commons License 2015.07.07 0 0 12825

Nemsokára le lesz festve az utolsó felni is, igaz csak olyan gyors munkában hogy valahogy kinézzen, és be lesz kötve a hátsó fékpofák összehúzó rugója és a kézifékkötél és kitolom hogy körbefényképezzem. Sokat még nem lehet látni mert csak az alja és a kerekek futóművek vannak kész + a lakatolás.

Előre is kijelenthetem, hogy a legszebb illesztésű volgát akarom "előállítani" az országban. 1mm-t sem engedtem meg magamnak hézagokban, nem állhat egy ajtó sem magasabban és egy sárvédő sem csálén.

Jalopy kolléga kocsiján is látszik hogy pl az első-hátsó ajtó alján van legalább 2mm szintkülönbség. Ez abból adódik sokszor, hogy a gyári új ajtók között van méretkülönbség, és a lakatos nem hozza őket egy méretre, a festő lefesti és már nem lehet javítani. Én ezért kezdtem neki saját magam a lakatolásnak. Ha még lesz állítva és eltűnik ez a hiba, akkor a nem kívánt rész törlendő(jalopy).

Ezzel szabad és ráérő időmben kb fél évet játszottam, hogy minden illesztés pontosan méret szerint álljon. Új hátsó sárvédőt pl nem lehetett felrakni úgy hogy a kocsira hátulról ránézve valahol valami ne lógjon ki. Vagy az ajtó vagy a sárvédő domborulatai nem passzoltak. Érdekes volt az is hogy a hátsó ajtó, az ablakánál lévő kb 10mmes kihajlása ha összeillett a sárvédővel, akkor az oldalsó kocsin végigfutó merevítési domborulat nem passzolt. Ezekkel csak azt akarom mondani, hogy azért tart nekem nagyon sokáig a felújítás, mert ilyen apró dolgokkal nekem baromi sok idő elment.

Az öt sebességes váltó jelentem fent van, és csont nélkül felrakható. Az ötödik sebesség áttétele 1:0,86 ha jól emlékszem, tehát ha nem is jelentősen de csökken a fordulat országúti sebességnél. Én inkább azért cseréltem ki, mert a 4 sebességes már recsegett rossz szinkrongyűrűk miatt. Ha már csere akkor 5ös váltó.

A kocsi illesztései 6mm-esek lesznek ami egy mai verdánál is megállja a helyét.

Előzmény: poén (12822)