Rahed Lee Creative Commons License 2015.07.06 0 0 1183

A Metabo-t én is melegen ajánlanám. Nagyon felszívták magukat az utóbbi időben. Erősen fejlesztenek, saját szabadalmaikat alkalmazzák. Már a középkategóriás gépeik gyártását is hazatelepítették. Én nem régen vettem egy 125-ös kisflexet. 4 helyen virít rajta "Made in Germany" Baromi jó gép. 1000W, lágyindítás, fordulatszámszabályzós, konstans elektronika, QuickLock-os (szerszám nélkül cserélhető tárcsák) rezgéscsillapítós markolat. 90°-ban elforgatható hajtóműház stb. Tök jó a vevőszolgálata, a szervize és ha hivatalos márkakereskedésben veszed és ott beregisztrálod, akkor 3 év garanciát adnak rá! És folyamatosan akcióznak, nem is nagyon szabad listaáron megvenni semmit :-)

 

Sajnos az AEG már csak árnyéka a régi önmagának. Ez a narancsszínű széria nagy valószínűséggel kínai, legalább is ha alaposan kutakodsz, nagy eséllyel megtalálod ugyanezt más színben, más matricával.

 

Ha e kettő közül kell választani, akkor százszor a Makita. Vannak Makita gépeim, ugyanaz a profi szerviz és alkatrészellátás mint a kék Bosch, Metabo-nál. Sokat gyártatnak kínában ők is, de ettől nem félnék. Nem átmatricázott tömegcikkek, hanem a saját kínai gyárukban gyártatják. Szerintem nem sokkal marad el a minősége a japán gyártmányoktól. A barkács kategóriát nagyon okosan leválasztották, azok pirosak és Maktec névre hallgatnak. Azok is jók, csak nem bírnak annyit. Ugyanaz a két minőségi vonal, mint a "P" jelzésű zöld Bosch, és a "G" jelölésű kék Bosch. Külsőre látszólag ugynazok, de ha belenézel, akkor igazolva látszik a kétszeres ár.

Előzmény: nagykunsági (1181)