Alex Raps Creative Commons License 2015.07.02 0 0 82556

A magyar adójog kifejezetten tiltja egy ideje a 30 napnál hosszabb fizetési határidőt. Ez nem jelenti azt hogy nem lehet ennél több, de kizárja annak a kijelentésnek a valóság tartalmát miszerint - "nincs jól egy olyan országban, ahol mindenki minimum 60 napra fizet". Nem így van. A többség maximáltan 30 napra fizet, de amúgy életszerűen 8-ra. Maradjunk abban hogy ott ahol Te tevékenykedsz - abban az üzleti körben - 60 nap a sztenderd. Feltételezem hogy az állam az egyik legnagyobb megrendelőd. Ott a 60-ból alapvetés hogy 90 v. éppen 120 lesz.   

 

"Namost ez egy szép álom, de az esetedben csak akkor állhat meg a helyzet, ha eltitkolod, hogy miről van papírod, tehát vissza is mutathatunk arra, hogy mennyire semmis a szerződésed."

Még ezt nem értem, de majd megfejtjük. :) Az eredeti szerződés ki van nyomtatva és minden formai és alaki elemnek megfelel. Nem titok, hiszen ennek tartalmán vitatkozok a bankkal. Akkor hogyan mutathatnánk arra vissza hogy titkolok abban bármit is és ezért mennyire is semmis az én szerződésem amikor a banknak pont az a jó ha nem semmis (mi van??)? Hubazge. Egyre furibbakat fogalmazol. xD 

 

 

"tána meg arra, hogy kb. teljesen a bíróságtól függ, hogy hogyan számolsz el, mert a magyar jog nem írja elő a jegybanki alapkamatot a devizaügyleteknél."

Ha igazolódik a semmiség akkor vissza kell térni az eredeti állapothoz. Az eredeti állapot szerint én forintot kaptam a bankszámlámra (meg a szerződésben is forint van rögzítve, mint hitel átadott pénzeszköze). Így tehát azzal is kell elszámolnom. Ez nem találgatás hanem ténykérdés. A semmisség felszámolja egészében a devizával való számolást. Ezt követően pedig - mivel forint alapú az elszámolás - a forint jegybanki kamata lesz az elszámolásban kimutatott banki haszon és ezt ki is szeretném fogom fizetni.

 

"Azt ugye érted, hogy a kúria döntése értelmében az árfolyamkockázatot te viseled (kivéve, ha be tudod bizonyítani, hogy a bankod tudta, hogy elszáll a frank"

Tudta hogy a lehetősége bőven benne van a rendszerben és kötelessége lett volna erről sokkal pontosabb tájékoztatást adni. Írásban. A bankadó bevezetése ebben a képletben pedig számottevő mértékben nem játszik. Akkor sem ha a céged tavalyi bankköltség főkönyvi kartonját (53.. számlaosztály, mi az 532 számlaosztályt használjuk általában) nézegetve automatice az Andaxin kupakját lenne kedved nyitni. :)

Előzmény: tcaoe (82555)