tcaoe Creative Commons License 2015.07.02 0 0 82555

Kevered. A bankadó hozta a magasabb számlavezetési díjakat. Az lófasz volt, 800-ból lett 1200 havonta. De látom, valami lófasz számlád van és nem szoktál külföldre átutalni, tehát ezt itt zárhatjuk, buktad.

 

Ez egyáltalán nincs jól egy olyan országban, ahol mindenki minimum 60 napra fizet. Nem tudsz nélküle növekedni egy csomó területen. De láthatóan erről sincs fogalmad, viszont irigykedsz. Szóval ezt is buktad, zárhatjuk az ágat.

 

Megint össze-vissza beszélsz.

Ha a bank jegybanki kamattal számol el, akkor gyakorlatilag nem keres semmit, sőt bukik. Legyen akkor ez a büntetése. Namost ez egy szép álom, de az esetedben csak akkor állhat meg a helyzet, ha eltitkolod, hogy miről van papírod, tehát vissza is mutathatunk arra, hogy mennyire semmis a szerződésed. Utána meg arra, hogy kb. teljesen a bíróságtól függ, hogy hogyan számolsz el, mert a magyar jog nem írja elő a jegybanki alapkamatot a devizaügyleteknél. Azt ugye érted, hogy a kúria döntése értelmében az árfolyamkockázatot te viseled (kivéve, ha be tudod bizonyítani, hogy a bankod tudta, hogy elszáll a frank, és kap egy bankadót, ehhez sok sikert), tehát az elszámolás az esetedben valószínűleg úgy néz ki, hogy a futamidő alatti árfolyamokon számított összeg, plusz a svájci aktuális alapkamatok (ez kedvezőbb, mint a magyar). Aztán ha most megnézzük, hogy a futamidő hét évében mekkora volt az árfolyamnövekedés, akkor nem mondhatnám, hogy észrevehető lesz a különbség.

 

Egyszerűsítsük: hol írt ilyet az AB? Mert abban, amit te bemásoltál, nem. Abban sem, ami arról szól.

 

Tehát most megint ott tartunk, hogy neked fingod sincs a saját szakmádról, de legalább álmodtál magadnak jogszabályokat, amik mentén igazad van. Nos, szerinted milyen erkölcsre vall a te tudásodat pénzzé tenni?:)

 

 

Előzmény: Alex Raps (82553)