Alex Raps Creative Commons License 2015.07.02 0 0 82553

"Mielőtt elkezdődött ez az egész adósmentősdi, azelőtt észrevehetetlen banki költségeim voltak. Most meg akkor is gyakran több, mint a minimálbér, ha marha nagy szerencsém van.."

Ez a bankadó következménye és nem a devizahiteles adó Bélám. :) De egészen biztosan azért akarják bevezetni máshol is a világban, hogy az én devizahitelemen történt buktát refinanszírozzák majd belőle. Tákói mélység egzakt példája ez a fenti szösszenet bazge. :P

 

"Aztán nem tudom említettem-e, hogy a forgóeszköz-hitel sem annyi már, hogy bemész, beadod a beadandót, aztán kapod a pénzt."

 

Jól is van ez. Az agyatlan léptékben nyújtott hitel pénz a gazdaság mérge mert csak lufi lesz belőle. Vagy már nem emlékszel arra hogy minimálbérért 10 milliós hitelt lehetett felvenni még 2007- végén? Tudom. Az forgóeszköz hitel látszólag nincs összefüggésben a bérekkel, de az a szigorítás amely a kkv szektor hitelezését korlátozza pontosan abból indult el. Az pedig egy másik kérdés hogy állami korrupcióval sajnos még mindig van könnyen elérhető 2,5%-os hitel és annak léptéke ritkán szédül be 100 millió alá. Pályázzál. Az jobban megy.

"Akkor még egyszer: az AB hol mondott ilyen ostobaságot?

A te erkölcseid persze azt diktálják, hogy a bank dolgozzon ingyen, merthát neked az a jó. Nos, milyen erkölcsök is ezek?"

 

 

Mondom hogy magadból indulsz ki. Ezért nem érted amit mondok. Mondtam én hogy a bank dolgozzon ingyen? Nem mondtam. Persze aki szerződéses eszközökkel lop annak azzal kell számolnia, hogy esetleg a szerződése részben (ezt akkor mondjuk amikor mindkét fél részéről történt teljesítés) v. egészében semmis. Esetemben részben semmis. Persze ekkor is van haszna a hitelintézetnek, hiszen adott hitelt és én mint adós az erkölcseim mentén vissza is fogom adni azt neki. Méghozzá kamatostul. Viszont azért mert gazember módjára járt el, a kamatfeltételeket most nem a csaló, hanem a magyar hatályos jog diktálja. A semmisség elszámolása pedig jegybanki kamaton történik. 

 

 

 

"Viszont sehol sincs szó benne jegybanki kamatról, annyira a jogászok sem hülyék, hogy ne tudnák, azon hitelt nem lehet elszámolni. (De amilyen hülye vagy, szerintem kevered az MNB árfolyamát a jegybanki alapkamattal.)"

Igen. Pontosan ilyen az amikor az autószerelő pénzügyekről és pénzügyi joggal kapcsolatos fogalmakról elmélkedik. :D

Előzmény: tcaoe (82551)