tcaoe Creative Commons License 2015.07.02 0 0 82547

De miért lennék én irígy azokra, akiknek gondjai vannak, akár a saját hibájukból is?

Ezt kérdeztem már egy párszor. Majd ha ezen túljutottunk, akkor folytathatjuk.

A forinthiteleseknek csak az egyoldalú kamatmódosítsból származó pénz jár vissza, aztán az hogyismondjam, messze van attól, amit ott lent leírsz (mondjuk az egyik családtagomnak kb. 200k, a tiédnél úgy tűnik nagyobb, csak sokkal több ésszel felvett hitelére).

 

Az én erkölcseim nem hiányosak, nem én várom el, hogy kifizessék mások helyettem, amit én nem tudok / amit nem akarok. És akárhogy nyafogsz, csak ma leírtad hússzor, hogy te bizony ezt várod. Itt ugye olyan szerződésekről van szó, amelyet kényszer nélkül írtak alá az érintettek.

 

Ha megkérdezném, hogy a jogban hol van ez leírva, akkor mismásolnál és kiderülne, hogy a jogi ismereteidet taxisokra alapozod.

 

Amúgy érdekes amit írsz. A mostani kamatoknál 10 millióra 20 év alatt visszafizetsz 15 milliót (5% alatt van a THM a lakáshitelekre). Namost nyilván ostobaság lenne azzal tervezni, hogy ez a kamatszint hosszú távon így maradhat (a németeknél a támogatott hiteleket kapod most ilyen kondíciókkal), tehát az könnyen lehet 20. Te pedig egy olyan devizában vettél fel hitelt, amihez képest az, amiben fizeted, a felét sem éri ahhoz képest, mint amikor felvetted. No, ehhez képest nagyon kedvező THM-et kaptál, olyat, ami 20 éves futamidőval majdhogynem elérhetetlen.

 

Előzmény: Alex Raps (82544)