tcaoe Creative Commons License 2015.07.02 0 0 82542

Ez egy erkölcstelen álláspont.

Hiszen akinek semmi köze ehhez az egészhez, az is észreveszi, hogy túl sokan nem gondolkodtak. Ráadásul most már egy bíróság is kimondta, hogy ehhez joga is van itt a nép egyes tagjainak, tehát minden további cselekvéskor figyelembe kell ezt is venni. Te viszont csak azt látod, hogy most, és itt hangsúlyos a most, kevesebbet tudsz fogyasztani. Holott miattad pl. olyanok is így vannak ezzel, akik nem vettek fel devizahitelt. Azért vannak ezzel így, mert elszálltak a banki költségek, a devizaátutalás költségei pedig különösen, nem nehéz elérni, hogy havonta hat számjegy legyen.

Azonban ha azt nézzük, hogy a biztonságos forinthitelek felvételével még ennél is kevesebbet fogyaszthattál volna, akkor sem olyan rossz az a társadalom gondolkodó részének, hogy te és a hozzád hasonlók egy jelentős ideig többet tudtatok fogyasztani. Azt azonban látni kell, hogy ez nagyrészt nagy kockázatú hitelekből történt, ergo egy álom volt.

 

Látod, ebben igazad van, a devizahitelesnek bizony vannak jogai. Tehát kb. az lenne a helyes eljárás, hogy vissza kell állítani az eredeti állapotot. Ez természetesen tartalmazza azt is, hogy el kell számolni, de gondosan. Azaz a devizahiteles befizeti a nagy közösbe azt, amit nyert a devizahitelen, utána visszakapja azt, amit a bank magatartása miatt vesztett. És ez mindenkinek jó lenne, a devizahitelesnek azért, mert megnyugodhatna, mindenki másnak meg azért, mert a nagy közösben nem kevés pénz maradna. Ja, nem, ez a devizahitelesnek nem lenne jó.

 

Valóban nem kell bemutatnod, hogy mit jelent a hitelezési kultúrára nézve, ha az állam bármikor a bankokra kenheti a hibáit, az állampolgárok pedig megszokják, hogy lehetnek akármekkora hülyék, megmentik őket. Ennek a következményeit mindenki érzi szerintem, akinek időnként szüksége lehet forgóeszközhitelekre. Így persze, hogy lassul a növekedés is.

 

Azért ha nem össze-vissza beszélnél, akkor értenéd, hogy mit is írtam. Tegyük fel, hogy az árfolyam nem változik. Szóltál volna egy szót is a 3%-os emelés miatt? Észre sem veszed. Csak te is érzed, hogy az árfolyamváltozást szívtad meg csúnyán, mert voltál akkora hülye, hogy elhidd egy Gyurcsánynak meg pár taxisnak, hogy minden fasza és ez így is marad, ezért magyarázod hosszan a semmit.:P

Előzmény: Alex Raps (82540)