Rahed Lee Creative Commons License 2015.07.01 0 0 1038

Bocs, de nem merném magamra venni a felelősséget, hogy én ajánljak gépet. Sem annyi tudás, sem annyi tapasztalat nem áll mögöttem, hogy ezt felelősséggel megtegyem.

 

Nekem az a Smart TIG 200-as van, amit belinkeltél, én eddig csak jót tudok mondani róla, szintúgy az előző két BLM gépemről. Az ekkora házas gépek (egyébként elég nagytestű ez is), mint az enyém is általában 25% körüli bekapcsolási idővel rendelkeznek. Nem azért mert rosszabbak lennének, csupán nincs bennük hely nagyobb hűtőbordáknak, több, nagyobb ventillátornak.

 

Mindazonáltal nem tudom, hogy miket akarsz hegeszteni, de nekem még soha nem sikerült annyit és olyan amperrel hegesztenem, hogy egyszer is lekapcsolta volna a hővédelem. De még a kisebb 160-ast sem. 140 A-rel folyamatosan lehet tolni neki és ez úgy értendő, hogy annyi időre sem állsz meg, amíg átfordítod a munkadarabot. Ilyen meg nincs.

 

Aluhoz több áram kell, de én simán varrtam az 5-ös alut 160 A körül. Szerintem ha ez a teljesítmény nem elég, akkor neked háromfázisú gép kell. 200A felett nem nagyon van egyfázisú. Max. ráírják a dobozára.

 

De ha ragaszkodsz a nagyobb bekapcsolási időhöz, akkor továbbra is ezeket a nagyházas gépeket nézegesd. Nekem a Stahlwerk lenne alternatíva, de az teljesen analóg kezelőpanellel rendelkezik, nincs benne pl memória (ami hasznos) ellenben egyszerűbb hegesztés közben állítgatni. Amiket én láttam, azok sajnos mind német feliratosak voltak, németül meg nem tudok :-) Bár azt a 10-15 gombot meg lehet tanulni.

 

Ez lenne az én véleményem, de hangsúlyozom, hogy csak vélemény nem ajánlás.

Előzmény: nagykunsági (1035)