Törölt nick Creative Commons License 2015.06.21 0 0 94267

Igen, már menet közben is rájöttem pár dologra de a videót visszanézve pl:

- az átlapoló (? nemtom így hívjuk-e) ) csapolás a középső kereszttartó/merevítőnél ... az priceless hogy nekiestem ráspollyal a szintkülönbség eltüntetése miatt, miközben a seggemnél meg ott a zsírúj gyalugép ... meg kell még szokni, hogy van :)

- mikor a 15-ös forstner fúróval küldöm az első likat, látszik hogy egy bizonyos mélységnél "megáll", habtestem majdnem mind a 106 kilójával ránehezedve sem nagyon akarta az igazságot. Akkor azt hittem göcsbe jutottam, mondom ódefaszaköszönjükemese .... Aztán rájöttem, hogy annyira betapad a forgács ami nem tud kijönni (nem csoda, nincs ilyen hosszan kihordó menet), hogy ha nem húzogatom vissza és nem hordom ki én a forgácsot, nem tud az él vágni rendesen. A "nem teli" likaknál, ahol volt egy is érintő a másik likkal, ott beleszaladt mint kés a vajba, ill a többi teli liknál sem volt már ilyen probléma.  

- Volt egy rész amit kivágtam, mert én is megijedtem magamtól ill nem kellene, hogy valaki esetleg utánam csinálja. De azért leírom, hogy amikor körbevágtam körfűrésszel a kerületét a fának, akkor ugye bütü oldalról is be kell vágni (vagy vésővel leütni, de szép vágást akartam), és én azt is körfűrésszel csináltam, az elsőnél. Namost felállítva olyan kicsi a szögvezető ellentartása, hogy odaszorítózva sem volt egy safety-vb győztes megoldás. Fel is adtam, és szalagfűrésszel csaptam le. (kézi fűrész+vésős megoldást a 228 centis darabnál használtam, azt "macerás" lett volna egyedül mind a kör- mind a szalagfűrészhez illeszteni, a végénél)

Jó nagy a műhely - jó nagynak tűnik. Kampányszerűen mozoghatok kijjebb is az "zöld zónából", de "hivatalosan" úgy állapodtunk meg (leginkább faterral, muter nem nagyon jár le ide :)) hogy a sárga vonal mögött lesz az én játszóterem:

De ott most:

- sötétség van (most vaterázok fénycsöveket, armatúrákkal együtt),

- megmaradt autóalkatrészek (öcsém cuccai, kép bal oldala, két kiba. nagy szekrény tele mindennel)

- és a leendő asztalom helyén lévő ilyen-olyan kisszekrények, csálé felületű és lábú asztal, amik most még állnak de hamarosan kalapács és fűrész alá kerülnek.

Na ez a terület kb 30nm. De kampányszerűen használhatom akár az egész garázst is, csak éjszakára/jégeső idejére legyen egy "matiznyi" beállóhely. Tartósan azért nem lehetek kijebb, mert öcsém is idejár időnként autót szerelni, vagy kocsit takarítani. 

Poros kocsi: de, az lesz. De mellette, a pank alatt ott figyel egy kompresszor, meló végén mindig lefújom :) Illetve ki is állok a gépsárkánnyal, ha nagyon muszáj. Pl hegesztésnél.

Előzmény: Törölt nick (94256)