gazdi01 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 384

Sziasztok

 

mi egy daganatos cicával harcolunk hetek óta

hányással, hasmenéssel indult az első vidéki állatkórházban meg se ultrahangozták rendesen de persze a díját kifizetették, mondván hogy biztos vese probléma...A doktornő végig figyeltem egy állatra se mosolygott még rá sem, látszott rajta hogy darab darab egyáltalán nem szereti az állatokat. És persze latin kifejezéseket használt előszeretettel amit egyszerű földi halandó nem ért. A cica persze nem lett jobban utána másik vidéki állatorvos megjártunk még 3-at egyik se tudott segíteni mire egy budapesti nagyobb állatkórházba elkerültünk.

A vidéki állatorvosi rendelőben nagyon lehúztak minket direkt hozzá küldött minket a másik állatorvos majdnem 40.000 forintot fizettettek ki velünk mindenféle vértesztekre aminek semmi értelme nem volt. Ott látták a daganatot ultrahangon de sem náluk sem a másik vidéki orvoson semmi emberség nem látszott. Nem túl kíméletesen elmondták hogy a cica nagyon hamar el fog pusztulni és hogy vele aztán semmit nem lehet kezdeni de persze ha nagyon szeretném van egy kolléga aki néha bejár ő még megnézheti valami műszerrel hogy hátha mégis lenyelt valamit. (gondolom további tízezrekért)

Lehet hogy a macska nem menthető de a társunk és nagyon nem mindegy akár egy embernél akár egy állatnál ha nagyon beteg hogy azt hogyan közlik a hozzátartozókkal, gazdikkal és hogy hogyan próbálnak segíteni neki enyhíteni a szenvedésén hogy még legalább egy ideig élhető életet éljen.

A Budapesti állatkórházban velünk segítőkészek voltak nem tudjuk meddig tart de most viszonylag jól van a cica így harcolunk nem adjuk még fel, tehát tudták enyhíteni a cica fájdalmait, kellemetlen tüneteit, így bár többet kell utazni de úgy döntöttünk velük fogjuk kezeltetni a cicát.

Több állatunk is van ezért az elmúlt 16 évben sok állatorvossal találkoztunk és azt kell mondanom egy kezemen meg tudnám számolni hány orvosban láttam hogy tényleg szereti az állatokat és emberségesen állnak hozzájuk.

Tudom hogy nekik ezen valamilyen szinten túl kell tudni lépni mert nem zuhanhatnak minden nap össze a sok beteg, elpusztult állat látványa miatt de amit a vidéki orvosoknál tapasztaltam az felháborító volt és sajnos azóta már több embertől is elég rossz véleményt hallottam róluk.