Geridoc
2015.06.16
|
|
0 0
27962
|
El kell döntened, hogy kell-e a ttl rendszer, vagy elég lesz a manuális is (árban nagy a különbség). Nagyban függ attól, hogy mire akarod használni. Én vázon változó körülmények között ("riporter munka") egy ttl vakut használok. Ha van idő állításra, illetve ernyővel/softbox-al pedig egy manuális YN szettet használok (603 II kioldó, 560 vakuk), és meg vagyok vele elégedve. A vakukban benne van a vevő, sőt az egyik vakuval tudom állítani a többit is (560 IV), így elég egy adó a gépre (a másikat esetleg távkioldónak használom, vagy rárakom a gyári vakura, és azt is bevonom a buliba). Mindegyik tud adó is és vevő is lenni (603 II). Telepítve nem hiányzik a ttl, esetleg a HSS hiányozhat (napsütésben, ernyős vakuzással lehet kevés lesz a max. vaku szinkron seb., ezt most akarom majd kipróbálni). A manuális beállítás nem akkora para, kicsi gyakorlással 2-3 expó után meg lesz, addig pedig ott van az ev táblázat, abból könnyen kisakkozható a jó beállítás. Beltérben hibátlan a rendszer (pl. modellfotózáshoz vagy portréra, tárgyfotóhoz, stb.), kint majd kiderül.:) |
Előzmény: uffneked (27960)
|
|