rezgaras Creative Commons License 2015.06.15 0 0 63061

Nem éppen élmény, de repülős.

 

Mit szóltok az új IATA ajánláshoz, hogy lecsökkentik a kézipoggyász méretét? Egy szempontból valóban szükséges volt valamit tenni: egy átlag gépen nincs akkora csomagtároló tér, hogy elég legyen, ha minden utas szabványos kézipoggyásszal száll fel. (más kérdés, hogy a legtöbb társaságnál a leghátsó rekeszeket megtöltik papírtörlővel és más egyéb kiszolgálási cuccal, aminek szerintem nem ott lenne a helye... :-(( Viszont a jelenlegi kézipoggyász méret pont akkora, hogy egy max. egy hetes üzleti útra vagy rokonlátogatásra elég a kézipoggyász - még nőknek is.

 

Valójában a második mérettel van probléma. Emiatt nem férnek be a kézi bőröndök állítva, csak fektetve. A változtatással a legtöbb problémát viszont a vastagsági (3.) méret csökkenése fogja okozni: 20cm-be nem fér már bele a teleszkópos fogantyú, vagy ha belerakják, alig marad hely mellette.

 

Az Easyjet már üdvözölte az új ajánlást. Pedig ez a döntés pont a fapadosoknak lesz a leghátrányosabb: ha ki kell fizetni az extra díjat a feladott csomaghoz, sokkal kisebb lesz a fapadosok és a párnások között az árkülönbség.