pmarlowe Creative Commons License 2015.06.14 0 0 4

"Nem 50 halál vagy 100? Hisz egy ember mindig meghalt -"

Akinek "kiveszik a szívét" már meghalt eleve (agyhalott - melyet elég szigorú követelmények szabályoznak), és nem emiatt halt meg ez gondolom mindekinek nyilvánvaló.

 

"Az újszíves pedig kicsit később."

Igen, ez a cél. Az pedig sokszor nem "kicsit később". Arról se feldkezzünk meg, hogy aki szívátültetésre vár, vagy olyan állapotba kerül, hogy csak az menthetné meg, annak már eleve szenvedés az élet: Igen gyakori kórházi kezelések. Minimális terhelést bír, igen gyakran fullad, ami szintén nem egy nagy élmény, nem utolsó sorban a család számára is nagy teher. Ezeknek a betegségeknek rosszabb a prognózisa mint a daganatos betegségeknek.

-Szívátültetés után ez megszűnik, gyakorlatilag teljesen normális életet élhet. Ok, immunrendszere le lesz nyomva. Meg ez se tartós végleges megoldás, de ad több év minőségi életet.

 

"Nyert:
a gyógyszeripar, a műszergyártó, a szívsebész,
a sajtó, az állam..."

Szerintem a sajtó többet nyer egy ilyen plakátkampányon. Az államnak nyilván veszteséges. A szívsebésznek ez egy nagyon megterhelő beavatkozás, bár nyilván nyer rajta, mert megment egy életet, és az jó érzés tud lenni. A műszergyártó nyilván mindenen keres, a mobiltelefonon is amit használsz.

 

"Micsoda kegyetlenség, őrületes játék!"

Mindenki saját akaratából dönt emellett, senkit nem kényszerítenek rá. Ha odajutsz, hogy szükséged lesz rá, nyugodtan elutasíthatod.

Előzmény: ilsi (-)