PapGabor Creative Commons License 2015.06.12 0 0 51208

Köszi!

Elég sok probléma szokott lenni a gyomrommal és e miatt rá vagyok kényszerítve, a kísérletezésre. Az évek során az egyik legfontosabb tapasztalatom az volt, hogy melegben már egy enyhe elfutás is gyomorleállással jár. Szóval első a kontroll.

A második megfigyelésem, hogy hosszú távon és nagy melegben a túl sok édestől besokallok. Édesek az izók, a gélek, a gyümölcspép, de még a banán, meg az alma is, amit pontokon szoktam enni. Egyesüli kivétel a paradicsom. Egy idő után képtelen vagyok megenni az édeset és jön az eléhezés. Keresgéltem, hogy milyen jól szállítható sós/semleges ízű frissítő van. Ősztől tavaszig a háztartási keksz jól működik, de nyáron azt is hamar meguntam. Erre találtam ki, hogy pirítok kenyeret, mert az jól tompítja az édes ízt, még gyomromban lévő felesleges vizet is felszívja és az a bélből is fel tud szívódni akár.

A gyömbért, meg a citromot itt ajánlották fórumon, kipróbáltam és nekem remekül bejött. 

A kólát én is szeretem, de szénsavas, ezért csak ritkán iszom, akkor is vízzel felesben, hogy ne legyen annyira bubis. Ha a sör nem lenne szénsavas, azt is kipróbálnám, persze csak alkoholmentes változatban.

Nekem a kávé bejött, nem érzékeny rá a gyomrom sem, az energiaitalokat viszont nem bírom.

Zsoltiék nagyon erősek, látszik, hogy méretes hegyek között tudnak gyakorolni. Felfelé úgy hagytam el őket Sasvár után, hogy az enyhébb emelkedőkön kocogtam a botommal.

Előzmény: ubalika76 (51206)