mzts Creative Commons License 2015.06.10 0 0 39714

Érdekes dolog ez... mindenki a Stihl, Husqvarna-t javasolja. Nyilván megvan rá az okuk.

 

Én úgy gondolkodom, hogy a meglévő keretemből próbálok minden gépet beszerezni. Amit sokat használok (flex, fúrógép, hegesztő, akksis fúró...), abból minőségit vettem (makita), amit kevesebbet (kardfűrész, csapos köszörű, asztali köszörű, dekopírfűrész) abból meg barkácsot (jellemzően aldi, lidl, jó áron elfogadható minőség, 3 év garival). 

 

Fűkaszával is így voltam: van 600nm füves kertem otthon, ezt kell rendszeresen nyírni,meg anyáméknál otthon 2500nm évente 1x, aztán az tologatóssal megvan utána.

 

Én is a 30e Ft körül gondolkodtam, használt márkás kilőve, mert jellemző, hogy hajtják őket ipari szinten, aztán mikor már majdnem kilehelte a lelkét akkor drágán adják el (mert márkás...).

 

Maradt tehát az új kínai. Ha visszaolvasol látod, hogy kb 3 hete egy Aldis kaszát vettem, ami gyakorlatilag egy átcímkézett Einhell. 

Ha nem vársz csodát, és a helyén kezeled a dolgokat, hobbi célra jó kompromisszum lehet (ahogy a többi hobbi gépemmel is így gondolom: évi 1-2 alkalommal 5 perc használatra felesleges lett volna egy makita kardfűrész, a lidl-s parkside is megteszi a dolgát).

 

Mióta megvan a gép, lekaszáltam 3000nm-t vele. Finom, jó hangja van, teszi a dolgát szépen, elég erő is van benne, méteres dzsumbujt irtottam vele. Már bejáratáskor kapta a terhelést, annyi, hogy az első 3 fél tank után mindig hagytam kihűlni. Olajat nem vettem hozzá, azt a fullszint elf olajat kapta amit az ETZ-mben is használok. Ehhez a géphez nem járt annyi sallang mint amit te néztél, így kellett vennem egy arcvédőt, egy normális hevedert (a gyári az egy vicc), vettem egy olcsó straus damilfejet pluszban (gyorsabb komplett fejet cserélni a réten, mint újrafűzni a gépen lévőt damillal), meg egy szintén olcsó 300mm-es dikicskést. Cakkpakk: 47ezer ft (kasza 30e, arcvédő 2e, heveder 8,5e, damilfej 2,4e, kés 3,5e).

 

Kímélve használva remélhetőleg pár évig kitart.

 

DE! Én ebbe az Aldisba azért ugrottam bele, mert 3 év gari van rá. Einhell igaz nem egy jó márka, de ha kell kapni hozzá alkatrészt. Amit te néztél, az noname, alkatrészt kb nem kapsz hozzá, és szerintem gari sincsen. Azt emiatt hanyagolnám. 

 

Korábban nem olvastam a topicot, csak mióta megvan a gép (utólag lettem okosabb) de a mostani eszemmel már vacillálnék, hogy most nem az aldist venném, hanem egy fuxtec-et.

 

SZAKIK! KÉRDÉS: annyi hiba jött elő az aldis kaszával, hogy nem szereti a tele tankot. hiába húzom neki, torokhang, felül hörög, teljes gáznál a fordulat hullámzik a max fordulat kb 2/3-adánál, nem pörög ki teljesen. Ha 3/4 tankig kifogy, onnantól hibátlan. mi lehet az oka? (mondjuk könnyi kiküszöbölni, mindig csak max 3/4-ig tankolok)

Előzmény: Cross80 (39708)