Umbala Creative Commons License 2015.06.10 0 0 123

Sziasztok!

 

Én, a magam részéről kb. nettó 80 ezer ft haszonnál járok. DE! Mindez a következőképp zajlott: tavaly ősszel regisztráltam, hirtelen felindulásból és megkockáztattam 3000 Ft-ot. Az alapelvem az volt, hogy ennél többet nem teszek fel, csak akkor, ha az egyenlegem mindenképpen pozitív marad.

 

A kezdőknek szóló utalvány és bid licitet könnyedén hoztam, majd utána több licitet is, sok megfigyelés után. A megnyert termékeket (két BID-re váltás kivételével) készpénzre váltottam és utaltattam azonnal magamnak, biztos, ami biztos. Ha tettem fel még pénzt, az csak akkor, ha a nyeremények azt bőséggel fedezték. Ugyanakkor már látszott az is, hogy nagyon könnyű bukni is sokat, de ennek ellenére reménykedtem, hogy kellemes kis fizukiegészítést találtam.   

 

Elég hamar elkezdtek azonban módosulni a szabályok és feltételek. Látszólag voltak hangzatos szólamok arról, hogy ezek mennyire jók leszek a játékosoknak, de mind egytől egyig csak nehezítést és a még kevésbé fair játékot jelentik. Érdemes (már már vicces) figyelni, hogy a politikai korrektség és a fair play látszatát keltve mennyire semmitmondó infókat jelenítenek meg (pl. statisztikák) és mennyire nem adnak egyébként semmi olyan támpontot, ami mellett egy kicsit is számíthatna a taktikai érzék. De végül is minek is adjanak, nem kötelező játszani, privát cég, maga által szabott feltételekkel.

 

Én úgy vagyok ebben a pozitív sávban,m hogy kb. január óta nem nyertem semmit, de nem is töröm magam. A meglévő bidekkel újabb bideket nyerek (vagy veszítek), de pénzt nem teszek fel. Ha kicsit több van, bedobok egy párat, hátha ráhibázok, de nagy licitversenyekbe nem szállok be. Így az illúzió és a remény még adott, viszont pénzembe nem kerül, hogy néha játsszak.  

Egy szó mint száz, iszonyú könnyű nagy pénzeket veszíteni, de ha kicsit megfontolt (és rengeteget figyel) az ember, van még némi esély. Bár a feltételek folyamatosan romlanak (pedig nem hiszem, hogy a régebbi szabályokkal olyan nagy ráfizetés lett volna...)

 

Azt azért nem értem, hogy a NAV milyen alapon tiltja le az oldalt a szerencsejátékokkal egy kalap alatt? Biztos számos dologba bele lehetne kötni, de ebbe pont nem. Persze, ha Andy Vajna csinálná ezt is, akkor nyilván nem lenne gond.