w.ullrichfun Creative Commons License 2015.06.08 0 0 114

Ugyanez, csak fordítva esetleg? Egyébként mit értünk "kamuportál" alatt? Nekem az tűnik annak, ahol csak hápogós sztorikat jelentetnek meg - ha csak részben, azaz mondjuk minden 3.-4. hír, cikk az, akkor már nem is süthető rá, ill. ha mégis, akkor viszont az indextől az origóig a hvg, figyelőneten át a wikipédiáig bezárva mindenhol találsz kétes valóságtartalmú írásokat, közléseket, posztokat, a blogokról nem is beszélve, mivel azok többsége "személyes" vélemény, innen-onnan, így-úgy alátámasztva. A bulvár meg minden oldalon bulvár, és többségük valamiért fenntart" bulvár részt, franc tudja miért. De ha valaki pont nem CSAKIS és kizárólag a "hivatalos" v "hivatalos tudományos" alátámasztásoknak hisz, onnantól más irányból közelíti a "kamu" kifejezést is.

Ezt egyébként a costadelsol v a dailynews-ról "csemegézted?

Néhány számomra nem egyértelmű "kamu" :

Sosem jártak amerikaiak a Holdon. -> tudod v hiszed? Sztem utóbbi, én nem tudom és kétkedem (Interstellar c film, beszélgetés a suliban, azt vajon cenzúra nélkül az USA-ban is letolták? Amilyen természetességgel dobják be a filmben, az több, mint érdekes ...)

Igazolták a reinkarnáció létezését. -> ugyanaz a véleményem, lehetséges, bár nem tudom, de a "nemlétezésében" nagyon nem hiszek ...

Igazolták, hogy 12 ezer éve világméretű özönvíz volt. -> erről már több dok. film is tett említést, többször felbukkant(nemcsak netes) cikkekben, az utolsó jégkorszak elmúlásával együtt. Ha találnak arra utaló jelet, ami igazolni látszik?

Kolumbusznak már első útja előtt volt térképe Amerikáról. -> lehet, a Piri Reis féle térkép mindmáig rejtély ugye, Kristóf utazása meg annyira "szervezett" volt, és annyira a "keresztény európai kultúra" terjedése, gyarapodása, gazdagodása volt a cél, és a következmény is sajnos...

A többi nekem is bulvár+, de attól h olyanok is vannak fent, nem biztos h minden kamu.

Előzmény: pk1 (113)