ösztöke Creative Commons License 2015.06.02 0 0 38

Kedves 3x megszólaló kakas!

 

Én nem fogok ilyen vállalkozásba, mert nem vagyok erre küldve. :)

 

Az evangéliumokban konkrét azonnali testi gyógyulásokról olvashatunk, minthogy valaki sok éve vérfolyásban szenvedett (mindenét az orvosokra költötte), vagy meg volt szárazdva a keze, vagy vak volt, gutaütött volt stb.  és meggyógyult a testi bajából. Ezek az emberek testi gyógyulásuk után dicsőítették Izrael Istenét. Nem a tanítás gyógyította meg a lelküket, hanem a testi bajukból gyógyultak ki. Emellett volt Jahosuának tanítása is, tanította is a népet az Isten eljövendő királyságának dolgiról.

 

Valóban Isten dönti el azt, hogy kit gyógyít és kit támaszt fel, viszont az Ő küldöttjét is felhatalmazhatja, hogy általa történjen, amivel a küldöttet igazolja. Isten munkatársává teszi azt, akit ő választ, küld, ilyenek voltak a próféták is; és ebben Krisztus sem különbözik tőlül. (Pl. Ján. 5:12-17: Megkérdék azért őt: Ki az az ember, a ki mondá néked: Vedd fel a nyoszolyádat, és járj? 13. A meggyógyult pedig nem tudja vala, hogy ki az; mert Jézus félre vonult, sokaság lévén azon a helyen. 14. Ezek után találkozék vele Jézus a templomban, és monda néki: Ímé meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy rosszabbul ne legyen dolgod! 15. Elméne az az ember, és hírül adá a zsidóknak, hogy Jézus az, a ki őt meggyógyította. 16. És e miatt üldözőbe vevék a zsidók Jézust, és meg akarák őt ölni, hogy ezeket művelte szombaton. 17. Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.)

 

Ilyenre számtalan példa van az írásban, és az említett ószövetségi próféciákban is így volt megjövendőlve előre a Messiásról (a korábbi íráshelyeket ha elolvasod, ott megtalálható).

 

A lényeg amúgy sem nem a tanítás, sem nem a gyógyítása, mindezek csak igazolták Isten Fiát.

 

Hanem hogy életét adta értünk az Atya szeretetéből, ami vétkeinkért a kereszten, hogy megfeszíteték, és hogy aki feltekint rá, hisz benne az megmenekült Isten jogos ítéletéből.

 

Az ő élete, vére által van menetelünk, és bocsánatunk Istennél, megbékélhetünk Istennel. Az ő igazságossága van betudva Istennél, az Atyánál, mint tökéletes és egyszeri áldozat a bűneinkért.

 

Aki hisz ebben, és bemertítkezik, követi az ő útját, tehát életmódban is vált, megtért, igazodik az Isteni törvényhez, azzal az Isten Szelleme is dolgozni fog, és folyamatosan változtatja az karakterét, jellemét, igazítva Isten fiához, az ő képére. Az az Isten gyermeke, fia lesz, Istentől születve. Aki hisz az ő nevében, Jahusuéban, az hatalmat kap arra hogy Isten fia legyen (Jn 1,12) és aszerint a tanítás és életmód szerint fog élni, amit apostolainak ő hátrahagyott. Mindez Isten elhívása alapján van, akiket erre hív.

 

Üdv

Előzmény: 3x megszólaló kakas (37)