OKami_hu Creative Commons License 2015.06.02 0 0 1938

Emberek, könyörgöm, segítsen ki valaki, mert éjszakás műszak után lógok a neten, és esz a penész, hogy nem tudom azonosítani ezt a dolgot-

 

Egy nyolcvanas évek körüli mesejáték címét keresem - egész idáig esküdni mertem volna, hogy 'A Játékok Titka' volt, de SEMMIT nem találok így róla online.

 

Sztori: a mogorva játékkészítő mester sosem hagyja, hogy a nála élő unokahúgai és unokaöccse (rokoni kapcsolat nem tiszta XD) a boltjában található játékokkal játsszanak, de a gyerkőcök éjszaka leszökdösnek, és csakazértis. Éjjel a játékok megelevenednek, és egyszer, mikor a srácok nem találják a kedvenceiket, a Jancsibohóc elmondja nekik, hogy a játékoknak nevet kell adni. Így lesz a szép japán porcelánbaba Mi-La, a kockás hintaló Pepita és a színes búgócsiga Szivárvány.

 

A Jancsibohóc azt is elmeséli, hogy élt egyszer egy szép és igen okos királylány - Friderika-, aki a kérőinek szokás szerint feltett három kérdést - de senki nem tudott rájuk felelni. Egy napon érkezett egy  fiatalember, aki két kérdésre simán megfelelt, a királylány odáig volt, de a harmadik kérdés - hogy mi a játékok titka - kifogott a kérőn, aki megfogadta, hogy elindul világot látni, és addig vissza sem jön, amíg meg nem leli a választ.

 

Ezen a ponton kezd homályosodni a történet, de a három játék elindult a világba questelni, a mogorva nagybácsi azonban kiszimatolta a dolgot, és különféle álruhákban megkísérelte eltéríteni a játékokat a céltól. A porcelánbabát konkrétan megpróbálta elcsábítani (!!!), a hintalovat hadvezérnek öltözve megpróbálta rávenni, hogy csatlakozzon a sereghez (!!), a búgócsigának pedig felajánlotta, hogy lehet szivárvány az égen, vagy valami ilyesmi. A gyerekek és az őket segítő jótündér azonban rendre meghiúsították a terveket.

 

A vége annyira már nem dereng, de amire emlékszem, az kristálytiszta, pedig eltelt azóta több mint húsz év, és csak egyszer láttam.