Akkor valszeg a hirtelen tápváltás okozta a gondot, ez elég gyakran előfordul, fokozatosság a lényeg és akkor nem lesz gond:-)
Nem mondom, hogy rossz a táp, amit kapott, hiszen nem ismerem, de nekem kicsit magas a fehérjetartalma. Oké, látom, hogy kölyök táp és azoknak általában magasabb, ezért szokták javasolni, hogy olyan fél éves kor körül sharp esetében simán át lehet állni a felnőtt tápra, mert azoknak alacsonyabb a fehérje értéke.
Javasolni szoktuk a csirke kerülését is, de én úgy gondolom, hogy ha nem okoz gondot a kutyának, akkor nincs vele gond. Inkább a szója, amit kerülni érdemes akkor már.
Acanát én etettem anno egyszer, a bárányos almásat, nekem nem igazán vált be, sovány volt tőle a kutya és a széklete se volt az igazi. Ettől függetlenül nem tartom rossz tápnak, sokan etetnek vele és elégedettek, megpróbálhatjátok. A fehérjetartalom közelítsen a 20% felé eléggé, ezt érdemes sharpoknál nézni.
Nekem a ProPlan sensitive lazacos és bárányos táp vált be a nagynál, annak sem alacsony a fehérjetartalma annyira, de attól volt toppon a kutya minden téren. A kicsinek nem igazán vált be semmilyen táp, így el is hagytuk lassan 3 éve teljesen, az egyszerűség kedvéért a teljes falkánál.