kjanik Creative Commons License 2015.05.28 0 0 0

Nem nagyon hasonlíthatóak össze az esetek, az enyém szinte azonos az általad leírtakkal, de a tünetek mások.

Nyaki gerinc problémákkal mentem a reumatológiára, a rutin röntgen kimutatta az uréterben elakadt követ, vese és az elakadt kő feletti uréter szakasz tágulatát. Nem voltak olyan panaszaim, amik miatt felkerestem volna az urológiát.

Egyből kaptam DJ katétert, amit néha éreztem, de nem igazán volt észrevehetően kellemetlen ( a felhelyezés-eltávolítás terén a nők némi anatómiai előnyt is élveznek).

3 eredménytelen kőzúzás és 3,5 hónap katéterviselés után műtéttel (URS) eltávolították a 15x5 mm-es követ és a katétert, miután vágás nem történt, csak a beavatkozás miatti felület hámsérülés, 3 nap után rendbe jöttem.

Volt korábban olyan urológiai műtétem, ami jelentős belső sérülésekkel járt. Tapasztalatom szerint akkor a gyógyulás lassú volt, legalább ½ év kellett, hogy ne gondoljak napi szinten a problémára.

Azt javaslom, hogy türelem, hiszen egy vágás jelentős sérülés. Adj időt a gyógyulásnak és mérsékelt, fokozatosan növekvő terhelés mellett mozogj.

 

Amúgy pedig a problémával kapcsolatos elméletem:

Sok időt töltöttem várakozással a kezelések előtt a kispadon, érdekes történetek hallottam és részt vettem eszmecserékben is. Azonban a beteg lát egy esetet - a sajátját - belülről átélve, erősen szubjektíven, többnyire orvosi ismeretek hiányával.

Ezzel szemben egy szakorvos felvértezve alapos háttérismeretekkel, százával lát hasonló betegségeket, végez műtéteket, egy jól működő osztályon a legjobbakkal konzultál.

Többször döntés elé akart állítani az orvos, hogy folytassuk-e a zúzásokat, avagy legyen műtéti kőeltávolítás.

A fentiek alapján az én számomra a racionális döntés az, hogy elfogadom az orvos javaslatát (nem természetgyógyász, homeopata, távgyógyító, más betegek és hasonlók, hanem szakember).

Az alap persze egy lelkiismeretes, jó orvos.

Előzmény: FahrgastÖ (-)