Pisti83 Creative Commons License 2015.05.25 0 0 385

Régebben nem használtam hegesztőkötényt, de újabban már igen. Rendes lakatosruhában szoktam pedig dolgozni (vásárban szoktuk venni, nagyon király kabát + nadrág - nem olyan flancos sz.r munkaruhák, mint amilyet sok helyen árulnak aranyárban), de azon is észrevettem, hogy meg-megjelennek rajta a lyukak. Meg néha beleakad valamibe, aztan kiszakad. Szóval jobb, ha rajtam van a kötény. Flexeléshez is felveszem. Persze, ha rövid a munka, akkor nem szórakozok vele.

 

Van egy jó bakancsom az Ipoly Cipőgyártól - normális áron elérhető munkásbakancsokat csinálnak (hülyét kapok, mikor látom némelyik boltban a 40-50 ezres munkavédelmi bakancsokat...)

 

Kesztyűt használok, mert volt már olyan, hogy a kézfejem égett le - ott elég gyenge a bőr. Viszont sokszor engem is zavar, hogy nem tudom rendesen megfogni vele a munkadarabot. Elég kicsi a kezem, aztán a hegesztőkesztyűk általában nagyok, így nem tudok velük olyan jól fogni. Van, hogy azt csinálom, hogy, amíg összeállítom, addig nincs rajtam kesztyű, aztán utána a hegesztéshez már felveszem. Amúgy a legjobb kesztyűm, ami volt eddig, az ez volt:

https://ragasztonagyker.eu/spd/g270/Guide-270-hegesztokesztyu-hovedelemmel
Ebben tudtam rendesen fogni és jó méretben is hozzá tudtam jutni, csak elég drága volt. Sajnos már elhasználódott. Hátránya, hogy nem olyan vastag, mint a szokásos hegesztőkesztyűk, így a hőtől kevésbé véd.

Előzmény: maseratisti (371)