juhosttt Creative Commons License 2015.05.25 0 0 18506

Az esővíz gyűjtés az ami eddig még nem fért bele a sok 1000 tervembe. Biztosan jó lenne, de egyelőre nem tudok beruházni rá. 

A víz itt nem a leglágyabb, de azért még így nem jártam hogy összekapja a szert... Tavaly is ugyanígy mentem, csak nonit nélkül. Majd esetleg az uborkánál teszek egy kísérletet, de sok reményt nem fűzök hozzá...

A mosószóda a helyi boltba is van, ez kb 20 méterre van tőlünk, de sztem bármelyik vegyi/vegyes boltban lehet kapni.

Azért nem bordói lé, mert oltott meszet nem nagyon tartunk itthol. 1 zsák (50 liter) meszet meg megvenni nekünk tök felesleges, még ha az ólakat meszelem akkor is...

Bár jövőre ha élek úgy időzítem, hogy az ólak meszelését a lemosó permetezéshez időzítem és megpróbálok bordói levet készíteni. Én is próbálok olcsón kijönni, de pl tavaly h 2x mentem mert a nordox lefolyt az ezerjóról (főleg az kapta el a peronoszt, mert túl sűrűre hagytam) az nem volt olyan hatásos, mint amikor megszórtam championnal és az eső után is jó volt. Értem én hogy finom részecskés meg stb, de nekem akkor se vált be.

Az utóbbi 2 szert nem ismerem, de utána nézek, köszönöm! Még a cuproxatról is meséltek, hogy az is jó dolog!

De jelenleg a szőlő levélsodró nagyobb gondot jelent a gombáknál... Láttam tőlünk nem messze egy telken elvadult szőlőst, ott is felkapta a fejét... Permetezni nem akarok, szedegetem őket nagyon, de valamit ki kell találni, hogy mivel csalogassam össze. 

Előzmény: Kapa bácsi (18505)