Siemens113 Creative Commons License 2015.05.19 0 0 47

Pár dolog, címszavakban (hátha segít nektek vagy bárki másnak):

Honolulu, Oahu

• A BA A 380-asa so-so, economy-n ajánlom a 80körüli helyeket
  • amúgy nekem az A380 inkább kívülről jön be, utazás esetén inkább kerülni fogom
  • ez a hotel a nyaralónegyed közepén van nagyon jó helyen
  • Waiki maga szerintem 1-2 napnál többet nem ér
  • Oahu szigete viszont nekem nagyon tetszett 1 millió féle dolgot rejt ha az ember kimozdul a turista paradicsomok mögül
  • a nyugati és az északi part sokkal barátibb turista alig volt, szinte csak helyiek
  • Sandy Beach-et semmiképp ne hagyjátok ki :) - ebben az időszakban ott a legnagyobbak a hullámok, derékig jó bemenni tovább nem érdemes, de a látvány...
  • keleti és északi rész ami miatt még 1 hétre bármikor azonnal visszamennék

Hilo. Hilo nagyon élhető város, de kicsit olyan mint ahol teljesen megállt az idő az 50-es években. Rendkívül nyugodt hely. Ennek következtében 25 percnél több nem is igen kell rá. :) Kona felejthető, szerintem kis Waikiki vagy legalábbis nagyon affelé tart. Ami miatt szép, a partok és a természet azért pont inkább a kevésbé felfuttatott rejtett kincseket érdemes felkeresni. A Vulkán park-ban kocsival érdemes mozogni, gyalog túl nagyok a távolságok, amúgy heteket lehetne itt is eltölteni. Mauna Kea felejthetetlen élmény, visitor centerig autóval fel lehet menni, elvben tovább is de én senki oda látogató laikus vezetőnek nem ajánlom, borzasztó veszélyes, főleg este. (magam egyébként vezetővel voltam). Nagyon oda kell figyelni a magaslati betegségre is, szüneteket kell tartani. Csillagnézés elérhető a visitor centerben. Hawaiian korrekt gépeket üzemeltet, nekem bejött a kis 717-es. Wild Ginger szállás viselhető, szép helyen van, ajánlom a rizses cuccot banánhéjban reggelikor, én függő lettem, papaya-val toltam.

ha van esetleg bármi kérdés szóljatok nyugotan és ha tudok válaszolok. Majd az on részekről megpróbálok valamikor összeírni egy rövidebb beszámolót.

Előzmény: Törölt nick (29)