ma voltunk bejárni az UTH Lajosforrás-Kisrigó útvonalát. A lepencei hurkot eleve nem akartuk megcsinálni, időhiány miatt, de végül a prédi is kimaradt, szakó nyeregtől visszamentünk dobogókőre, utána meg a piros háromszögön/kereszten a kisrigóhoz. így is eltöltöttünk, nem mondom meg mennyi időt, de nagyon sokat.
megállapításaim, tapasztalataim:
- mindenki hozzon magával egy kaszát. kelleni fog, jövő hétig még bőven nő minden. nekem még mindig zsiborog a lábam. reumát megúsztam. eléggé benőtt az útvonal sok helyen.
- mindenki hozzon magával egy jelölőembert. ezt a pályát nehezebb lesz jelölni rendesen, mint jól megfutni. tömegek fognak eltévedni. már előre sajnálom csanyát. rengeteg szerintem felesleges visszafordító van, ez adódig ebből a szirmos, hurkos pályarajzból.
- az új részek szépek, nekem tetszettek. persze nem a pilismarót előtti hosszú aszfaltra gondolok.
- ez már egy komoly, nehéz pálya, hosszú és felőrlő a karaktersztika. futós, futós, de azért inkább a bő utolsó harmad az, az első 65 inkább kocogós :). méltó az ultra trail hungary névre szerintem.
- a bő első felében kevesebb útközben a vízvételi lehetőség.
- a fekete hegyi sasfészek th nagyon szépen fel lett újítva, tényleg pöpec.
hajrá, kemény lesz!