CJKrisz Creative Commons License 2015.05.13 0 0 2367

"Ezt a rettenetesen primitív hozzáállást meg már hagyjuk végre... egy minimális értelmi színvonalon lévő ember felfoghatná, hogy "a csinálj jobbat" érv sehol, semmilyen körülmények nem lehet helytálló. Már több magyar oldal és fórum van, ahol az ilyen érvelést tartalmazó hozzászólásokat egyszerűen törlik."

 

És ez egy igazi, szép, tipikusan nagyképű (bár nincs mire) magyar hozzáállás, mely nem kevésbé primitív. Utolsó utáni senkiként jogom van fikázni a másikat, de amikor felhívják a figyelmem, hogy a lehetőség adott nekem is, hogy letegyek valamit az asztalra, akkor kikérem magamnak. Nehogymá' nekem valaki megmondja, hogy mit csináljak, hőő. Fájdalmas dolog is az, amikor a másik érvelését el kellene fogadni. Inkább töröljük a hozzászólását, ne primitívkedjen már itt az übermensch-ek között.

Egyébként nem kell jobbat írni. Sőt, nem is kell írni. Szabadon választott tevékenységgel, munkával el kell érni azt az életszínvonalat, amit az agyonfikázott író elért. Nem irigykedni kell, hogy palotában lakik. Tessék megkeresni azokat az "agyhalottakat", akik kifizetik a palotát! Végtelenül egyszerű, úgyhogy hajrá!

Előzmény: mr.popeye (2349)