Rezsee Creative Commons License 2015.05.12 0 0 129301

Az első dolog, amit sokan írni fognak Neked, hogy a közlekedés nehézkes ki-be a szigeten. Ne hidd el, amit mondanak! Az igazság rosszabb! :-)) ...De túl fogjátok élni! :-) Amire készülj: a bevezető híd szűk, a forgalom nagy, persze ki lehet fogni jobb időszakokat, pl. reggel, du.szieszta időben. Az utcák szűkek, beépítettek, néhol nagyon meredekek, jön a lakókocsi, szembe a szippantós autó, egyezkedés, hogy kerüljék egymást, és néha eltart 15-20 percig. A legrosszabb az esti, városba való bejutás, akkor tuti dugó van, és a parkolás is nehéz. Be lehet menni vízitaxival, de szerintem napi szinte x főre oda-vissza nem igazán költséghatékony, plusz időhöz kötött. Mi Okrug legvégén voltunk, onnan gyalog messze van a város, ha az innenső végéről be lehet sétálni ill. mi volt, hogy csak a Rozac kempingig mentünk be, ott autó le és a dombon keresztül hamar át lehet érni gyalog.

Amúgy a környék nagyon jó, főleg elsőre! Trogír adja magát, az óvárossal, halpiaccal stb. Split belvárosa szintén gyönyörű! Omis picit lejjebb van, de érdemes egy napot rászánni, sekély part, Cetina-völgy, 2 db vár.

Split mellett kb. 5 km-re van Klis vára. Nagy, jól helyreállított, nekünk tetszett.

Okrug-ból egy hegyi, de jó úton át tudtok menni a sziget Split felőli oldalára, van egy nagyon szép sziklakolostor, mindenképpen megnézésre érdemes!

Okrug ,,városi" strandja sekély, homokos, hering effektussal, nekünk nem jön be, e nyílt tenger felőli rész sziklás, 1-2 kisebb kavicsos öböllel.

Ha elindultok a szigetnyugati vége felé, kb. félúton balra kell bemenni a Labadusa kempinghez, igaz jó, poros úton, de a kemping mindkét oldalán szép öböl van 2 kisebb szigettel.

Trogírból Split felé elindulva, ha lementek közvetlenül a partra, ott is van valami sekély strand, mi ott nem voltunk!

Összességében biztos jól fogjátok magatokat érezni, a közlekedéshez meg alkalmazkodni kell! :-)

Előzmény: Pézsé66 (129300)