MarkBer Creative Commons License 2015.05.12 0 0 4573

Sziasztok,

Én raktam fel a képet Facebookon a börzsönyi kis aranyakról.

Ha a Börzsönyben szeretnétek aranyat mosni, akkor ne számítsatok hatalmas fogásra, de azért lehet szép kis szemcséket lelni. Ahol én mostam az aranyat, ott kb 20-30 kiló hordalékból jött elő az az 5 kis szemcse. Viszont lehet ott magyar zafírokat is találni, abból 3mm-es volt eddig a legnagyobb. Almandin gránáttal is rogyásig van a hely és lehet opálokat is szedni. (nem nemesopált, csak sima opálokat)

 

Ez a patak nagyrészt szárazon van a felső részen, ahol jobb a nehézásványok dúsulása, de van ott egy nagyobb "tócsa" a mederben, amiben lehet az aranymosó tálakkal dolgozni. Sluice boxnak nincs elég víz, csak tálaknak. 

 

Ha oda el szeretnétek túrázni, akkor ha ráérek elvihetek pár embert a helyre, csak akk annyit kérnék cserébe, hogy útiköltségem ne legyen. Ha Pestről jön valaki kocsival, akkor be tudjak ülni, vagy dobjatok össze kb 5.000 forintot, hogy fedezzem vele a költségeimet az útra. (Sajna most nincs diákom a féláras jegyre :/ ) 

Királyrétig kell menni kocsival/vonattal, onnan kb 5km az út a lelőhelyig túrázva. Ha szeretnétek így túravezetést, akk írjátok :)