fvcc Creative Commons License 2015.05.02 0 0 129155

Konkrét példát tudok neked mondani: Van egy házikó, saccra 8x8 m alapterülettel (legyen 12x12m), emeletes. A földszint padlója azonos a talajszinttel, van rajta egy emelet. Az álllapota, hm... én kutricának neveztem el, ami ugye az a gúnykategória, amiért nem adnék pénzt. Lehet, hogy a méreteit rosszul saccolom, mert a vendéglátónk azt mondta, 4 appartman ki lehetne alakítani benne (persze, alapos felújítás, újjáépítés után).  Persze, fogalmam sincs, milyen nagyokat. A telken ilyen-olyan beton építmények vannak, ha azokat letúrják, a helyükre állítólag 8 autó tudna beparkolni.

    Hogy egyértelműbb legyen, pontosan ez a ház, a képen látható állapotban:

 

A beton-lyukakat nem látni, valami az épület mellett balra, valami a háta mögött. A képet igyekeztem úgy vágni, hogy az utca felőli teljes szélesség benne legyen.

Cseh ismerősnek "ajánlottam", akinek a lánya szeretett volna valami nyaralot venni.  Nos, kb. egy évig nem tudta eldönteni, hogy csak simán hülye vagyok, vagy pedig viccelek.  Akkor leírom az árát: 175.000 Euró. (százhevenötezer € - kb. 52,5 millió ft).

    A horvát házigazdám halál komolyan mondta, hogyha lenne pénze (vagy adnék neki), megvenné, gyorsan megcsinálná benne az appartmanokat, az meg lassan elkezdene pénzt termelni.

Előzmény: Duspok (129154)