fater69 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 1388

Ezt a tájékoztató hozzászólást találtam az "arckönyvben":

 

"Ughy Attila

Tisztelt kerületiek,
kedves Flór Ferenc utcában lakók!

NINCS NAPIRENDEN AZ ÚTÉPÍTÉS

Az utóbbi napokban egy sor álságos és valótlan hír jelent meg az egyik legkedvesebb és legszerethetőbb kerületi utcáról – úgy érzem, itt az ideje, hogy Önök első kézből, objektíven és információgazdagon értesüljenek a városvezetés és a jómagam álláspontjáról.

Biztosíthatom Önöket, hogy a Flór Ferenc utca varázsa nem tűnhet el (!!!): az utcabeliek, a kocogók, a bringások, a pihenni vágyók továbbra is élvezhetik az útszakasz előnyeit.
Szándékaink szerint csupán olyan intézkedések történnek majd, amelyek jelentősen növelik a környéken élők komfortérzetét és az ingatlanok értékét.
Ennek legfontosabb pontja a csapadékvíz-elvezetés megoldása.
Amint az mindannyian tudjuk, ez súlyos probléma, az utca környékén (adottságainak köszönhetően) pedig kiváltképp az.
Ezt fel szeretnénk számolni: korszerű technológiával épülő szikkasztó gerenda kialakítására kerülhet sor az útpálya alatt, amely egyértelmű megoldást jelenthet.
Mivel ez hatalmas költségvetésű beruházás, ennek elkészülte egy-két éven belül esedékes.

Természetesen minden igazolható szakmai érv alapján ez maga után vonná az útpálya szilárd burkolattal való ellátásának tervezését, az út por- és sármentesítését is.

Ugyanakkor jelzem:
AZ ÚTÉPÍTÉS NINCS ÉS NEM IS VOLT NAPIRENDEN,
hiszen sem forrás, sem lehetőség sincs a kivitelezésre, nem beszélve arról, hogy egy ilyen horderejű ügyben sohasem döntenénk az ottélők megkérdezése nélkül.

Vagyis a jelenlegi nem szilárd burkolatú közút az átmenő forgalom számára továbbra is zárva marad, annak megnyitásáról nem esett, nem esik szó.

A középtávú terveink szerint megtartjuk, pluszban ki is világítjuk a természet „sétáló utcáját”, a kerékpárutat pedig tovább fejlesztjük. Esztétikus és biztonságos útszakaszt szeretnénk, és elkötelezettek vagyunk aziránt is, hogy az utcában tapasztalható területi rendezetlenségeket is megszüntessük a lakók bevonásával és a pontos birtokhatárok rögzítésével.

Kérek mindenkit, hogy dolgozzunk együtt az alaptalan híresztelések ellen!
A hatékonyság, a pontos és gyors információáramlás végett ezért forduljanak közvetlenül a hivatalunkhoz, vagy írjanak nekem itt, a FaceBook-on, ahol egyébként is rendszeresen beszámolok majd a fejleményekről.

Üdvözlettel:
Ughy Attila polgármester"

(Forrás: https://www.facebook.com/events/1601712050103858/ )

Előzmény: fater69 (1387)