Igazából ezzel lehet megvenni a szurkolókat is. A divatdrukkerek száma nagyságrendekkel nagyobb, mint az "igazi", nem eredménycentrikus szurkolóké. A pompával, a nevekkel, a fényárral, a tündökléssel nagyon sokukat le lehet nyűgözni, sokszor érthetetlen módon. Tudom, nem erről kellene pont nekem prédikálnom, de engem sokszor kommunistáztak le az utcán laikusok, amikor Gazprom feliratú mezben mentem, miközben az Audi 500 forintos bruttó órabérben dolgoztat mérnököket Győrben, klubvezetők vagyonokat lopnak svájci bankszámlákra stb.
E tények miatt nagyon része a szurkolóknak elájul a csapattól. Párhuzamos példának talán itthon a volt BKK vezér cselekedeteit tudnám felhozni. Elvitathatatlan sikereket ért el a szakmában, de lehet erre más is képes lett volna, ha a magas politikai szinten lévő rokon talicskával hordja oda a pénzt. Kicsit hasonlít ez a Bayernnél uralkodó körülményekhez is.
De inkább legyeünk hatodikok, tizedikek, minthogy árulókat, saját klubjukat és otthonukat cserbenhagyókat igazoljunk és velünk nyerjünk BL-t, Bundesligát, kupát, akármit.