Cirkusz01 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 2227

Szóval nem a keret mérettől függ egy család nagysága. Ezt sokszor tapasztaltam már kezdő koromban. Amiért át állunk,az a kezelések,a méz elvétel gyorsaság körül forog ,na meg a súly is sokat nyom a latban.Mekkorát kell emelni.

Szerintem sokkal jobban járnál,ha keresnél egy méhészt a közeledben,aki megnézni,hogy most mi van a kaptárakban.  Azt,hogy egy fészeknek hogy kell kinéznie a bibliánkba meg találod.Szépen lerajzolva. A kis keretekben is így van. Csak több fiókban elosztva. A fiókok térben vágják szét.A család ehhez ragaszkodik. A méhészkedés során ehhez nyúlunk hozzá.Vagy épp állítjuk vissza,ahogy épp a helyzet hozza.A beavatkozás nagysága a családtól függ. Szóval egy 5-6 keretes rajnál a fészek bővítés, szét húzás 1-2 keret, a termelő 10-12 keretes családok most akár a 3 keretet is baj nélkül  képesek fogadni. Igazából ez az egész szezonra igaz,de most jobban látszik,ha el sokallja méhész a fészek rendezést. 

Szóval most neked fel kellene mérni a család nagyságát,és a felesleges kerteke ki kellene venni,és az etetést napi 1  1:1 .-es sziruppal el kezdeni. Az a keret maradhat a fészekben,a családnál amit vastagon fednek, plusz egy.

Remélem tudtam segíteni.

 Üdv

 

Előzmény: Jam Clerk (2225)