Imre#
2015.04.24
|
|
0 1
761
|
T. Anyu-Mami
A 3 unoka nagyon nyomós érv a gép kiválastásában, nekem négy van, tudom miről van szó.
Vegyél olyan gépet ami a legjobban megtetszik, és a háztartási költségvetés sem rokkan bele. A kereskedelemben manapság szinte naponta jelennek meg az újabbnál újabb "varrógépnek látszó tárgyk". Mire kiderűlne, hogy melyik használható, és melyik csak dísz tárgy, adigra már nem is gyártják és alkatrészt sem lehet hozzá beszerezni. Ezért igazából senki sem tud az új varrógép kiválasztásában jó tanácsot adni. A márka nevek sem segítenek az eligazodásban. A legtőbb gépet a távolkeleten készítik nevezzék Singer- Pfaff- Bernina- vagy Elna-nak.
Szerintem a Lucnik 466 gépek az egyiki leg sikeresebb szériája volt, és talán a legnagyobb darab számban gyártották. Az öltés hossz állitó meghibásodásáró csak annyit, hogy nagy valószínűségel 1 vagy2 csavar kilazult. Ha ezt valaki megfelelő hozzáértéssel vissza állítja, még akár másik 30 évig működhet. Amíg ki nem derül, hogy az új gép mire képpes, adig a régi gépet nem célszerű selejtezni. |
Előzmény: Anyu-Mami (759)
|
|