Senior55 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 527

A lakókocsiknak zárt gázrendszerük van, amely sok esetben menet közben is működik (pl. gázos hűtők esetén) ezért kell a nyomáspróbáztatás.

A PB gáz a levegőnél nehezebb, így a zárt térben robbanásveszélyessé válik. A sátras utánfutó nem zárt terű, valószínűleg ezért nem kell nyomáspróba. A mi utánfutónk gázrendszere max. 5 kg-os palackot tartalmazhat (lakókocsik 11 kg-osával szemben), és nem több a rendszerünk, mint bármely kemping gázberendezéseknek.

Ha a palackot magaddal viszed a vizsgáztatáshoz, akkor csak még érvényes nyomáspróbás palackot vigyél. Véleményem szerint  ne vigyél a vizsgára magaddal palackot, mert arra hivatkozz, hogy a kempingekben van kölcsönözhető palack, azt fogod használni.

Amúgy a vizsgán nézik a jármű (mert annak minősül) főbb szerkezeti részeit (pl. alváz, futómű, vonófej), mert ezek átalakítása tiltot. Ha ilyet találnak a vizsgán megbukik.

Nem tudom merre laksz, de van egy utánfutó vizsgáztató hely a X. ker Keresztúri úton, a maszek benzínkutnál levő szervízben.

Előzmény: Campika (525)