BZoltan Creative Commons License 2015.04.23 0 1 18286

Én óvatosan állok az őseink borához :)

 

Egyrészt ugye ott van az, hogy őseink, ha hozzájutottak és szükségük volt rá akkor toltak a szőlőre a szartól a rakétáig mindent. Lásd ez a cikk http://borrajongo.blog.hu/2015/04/22/hajotorott_champagne_a_laborban Amiből kiderül, hogy bizony masszív mennyiségű rézzel fújták be a szőlőt 170 éve... a sok réz pedig azért nem cévitamin. De ugyanígy vasból is és még ki tudja miből másból is jutott a borba rendesen.

 

Én meggyőződöt híve vagyok a természetes szőlészetnek és borászatnak, de nem az őseinkre hivatkozva hanem a mai kor kihívásaira adva ezzel választ.

 

Bár konkrét lehetőségünk nincsen ellenőrizni, de ugye azt sem tudjuk, hogy az őseink borát vajon mi meginnánk-e egyáltalán. 

Előzmény: pintjano (18281)