llaszlo2 Creative Commons License 2015.04.21 0 0 743

Itt Garázslakó a szakértő nem én. Én csak kérdeztem. :)

Ez a gép sem olcsóbb ahogy én láttam az árát. 115e Sőt a singert láttam olcsóbban is. Ezt a gépet hol ajánlották?

 

Egyébként azt mindenhol tudni kell, hogy mi van benne pontosan a garanciában (singernél 25 évet írtak csak nem mindegy, hogy ez mire vonatkozik). Mert ezeknek az új modern elektromos gépeknek a javítása horribilis összegekbe kerülhet ha az elektronika meghibásodik (pont erről volt egy eszmecsere ha jól emlékszem az FB-n), szemben egy régi még mechanikus gépekkel. Amik jóval olcsóbbak és a hasznos tudásukat (amit egy házi varrónő tényleg használ) illetően szinte ugyanazok.

A gépen látható minták és varrástípusok nagy részét sosem fogod használni főleg, hogyha csak arra kell a gép, hogy otthon megvarrj pár dolgot. Kiengedni, bevenni, stoppolni, igazítani ruhákat egy jóval olcsóbb és egyszerűbb géppel is tudsz. Sőt azok is tudják a díszítő minták nagy részét is. Ha azt is akarsz.

Erre tényleg fölösleges a drága gép. Egy ilyen gép kb 20-25e-ből nagyon max 30e-ből meg van. Igaz, hogy használt (bár ez sem feltétlen van így, mert van olyan eladó aki szinte új gépet tud nagyon jó áron), de azok örök élet plusz egy napig tartanak. Gondoljunk csak a régi singer, naumann/veritas, pfaff, lucznik stb gépekre. A mai napig tökéletesen működnek pedig már 35-40 évesek is akár. Néhány kopó alkatrészt azt cserélni kell bennük idővel, viszont mivel fém gépekről van szó ez ritka, főleg rendes karbantartás mellett.

 

Ezért kell, hogy pontosan meghatározd, hogy mire is akarod használni.

Előzmény: Anyu-Mami (742)