magyarpityu Creative Commons License 2015.04.17 0 0 3258

Érdekes ez a csaló dolog, hiszen Isten mondta már előre, hogy a nagyobb fog szolgálni

a kisebbnek... tehát Tőle volt, a Tervben. :)

Természetesen. Egyetértek veled, és szerintem én sem állítottam ennek az ellenkezőjét!

Ha Isten mondta Jákobnak, mit, hogyan tegyen a vesszőkkel, akkor az nem ügyeskedés.

Ez is igaz. Amint megmutatod, hol írja az Ige, hogy Isten szavának engedve hántotta a vesszőket és tette azokat Jákób a párosodó állatok elé, úgy kész vagyok elfogadni, amit állítasz! Addig csak annyiban értünk egyet, hogy Isten terve valósult meg Jákób életében, de ebben úgy gondolom, eddig sem volt nézeteltérés közöttünk.

Tehát Jákob engedelmes volt, Isten pedig betartotta szavát.

Remélem, nem úgy érted, hogy Isten azért tartotta be a szavát, mert Jákób hűséges volt hozzá?

Isten hűséges Igéjéhez, függetlenül a mi hűségünktől, kitartásunktól, bármilyen erőfeszítéseinktől. Ám Isten kegyelmének munkája nyomán egyre inkább készek és képesek leszünk hűségesnek lenni!

Engedelmeskedni csak hűséges ember tud, nem?

Szerintem nem, de ez már messze vezet Jákóbtól. Engedelmeskedni félelemből, esetleg haszon reményében, vagy éppen kényszerűségből is lehet. Az a helyzet, hogy Isten terve a mi hűséges és engedelmes akaratunktól, vagy éppen engedetlen és lázadó nem akarásunktól függetlenül végbe megy. Szerintem ez bátorító, mert Isten jobban tudja, mire van szükségünk, és mi miért enged meg, mivel formál minket! A legjobb, ha keressük az Úr akaratát, és igyekszünk engedelmesek lenni! Nem jutalom reményében, hanem pusztán csak azért, mert ez egyedül méltó az emberhez, hiszen csakis így tudunk a számunkra elkészített jó cselekedetekben járni.

Előzmény: frissszél (3257)