Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2015.04.17 0 0 65102

"A furt kut mellett, az udvar kozepen lenne."

Gondolom nincs pice, különben oda tennéd

és gondolom a házban meg sajnálsz minden négyzetmétert

Plusz a szivattyú-zaj ugye.

Az udvar közepén igen hülyén fog kinézni egy hatalmas hőszigetelt budi (még akkor is, ha az oldalait népi motívumokkal díszíted),

ez egy okkal több, hogy az egészet a földbe süllyeszd.

Én a helyedben

- ásnék a fúrt kút körül egy kb 2x2x2 méteres gödröt

- az aljára szórnék pár centi kavicsréteget

- löttyintenék pár centi betont (egy kis hálóval), benne hagynék egy(két) lyukat, hogy a kavicsréteg felé el tudjon szivárogni a zivatar/csőtörés vize

- körben felfalaznám 15-ös zsalukővel talalszint mínusz 30 centig

- befedném 10 centi (marhajól megvasalt) betonnal

- 40-50 centi földet rá (kidomborodó virágágyásra remélhetőleg soha nem állsz rá nehéz teherautóval)

- ebben a földalatti szobácskában benne lehetne a kútfej, a szivattyú, egy 60 literes hidrofor, víztisztító, a dugi-pálinkád, satöbbi.

És ezt nem kell fűteni, soha.

Felesleges a nagy légtér, mivel felesleges a bazinagy hidrofor is: az  hogy egy szivattyú sokkal kevesebb energiát fogyaszt, ha kevesebbszer kapcsol be, viszont hosszabb ideig, az szerintem egy marhaság. Maximum idegesítő, ha mindig meghallod a hangját, de hát úgy kell megcsinálni, hogy egyáltalán ne halld a hangját.

"Szeretnek nagyobb hidrofor-tartalyt a kenyelem miatt."

Nem igazán értem a kényelem és a nagy hidrofor tartály közötti összefüggést - hacsak nem azon alszol, mert akkor érthető, hiszen a nagyobb tartály valóban kényelmesebb :)

Előzmény: Kovalic 76 (65093)