llaszlo2 Creative Commons License 2015.04.10 0 0 732

Kösz a választ.

A kézikerék szorulását mi okozhatja?

A talprudat is sikerült kivennem. :) Leginkább a sok rárakódott kosz (olaj, por stb) okozta a szorulást. Tisztítás után már könnyen rácsúszik a rögzítő bilincs.

 

Rajta vagyok a szoruláson is, csak fokozatosan veszem le az alkatrészeket. Mert ugye ha elállítok valamit, akkor azt elég nehéz lehet helyre tenni. Főleg, hogyha a programkerék és a főtengely helyzete elállítódik.

Most rájöttem, hogy nincs itthon seeger fogóm amivel a seeger gyűrűket le tudnám venni. Holnap veszek egyet.

 

Olvastam valahol, hogy petróleummal is érdemes az ilyen régi gépeket tisztítani. Lehet, hogy valamelyik csapágyazás okozza a szorulást? Egyszer már raktam bele petróleumot, de nem biztos, hogy minden szükséges helyre jutott.

 

Használt gép vételnél mire érdemes amúgy figyelni? Mert most lenne lehetőségem egy 8014/40-es gépet venni jó áron, de lehet, hogy nem ér annyit amennyit kérnek érte. Sokat használta a tulaj mivel varrónő ezt tudni róla. Kihagyja az öltéseket ezt is mondta, de ő már nem akar rákölteni. A hurokfogót mindenképp meg kell nézni az biztos. Vagy elkopott vagy rosszul van beállítva. Van neki egy 8014/29-es is, de az itthon is van.

Azt honnét tudhatom, hogy a hurokfogó hegye el van kopva?

Előzmény: Garázslakó (731)