Ma sikerült kicsit közelebb jutni az igazsághoz, de nekem akkor sem egyértelmű. Látszik, hogy ez még nem kiforrott megoldás.
Reggel bevittem a szerelőhöz a kocsit egy 10 literes kanna adblue-val.
Először rádugtuk a gépre. Kiírta hogy 2550 km re elegendő adblue van benne. annak ellenére, hogy a tartalék jelzés (5,7 liter) 2400 ezernél jelzett először + beleöntöttem kb. 8 liter-t , tehát biztos hogy több km-re való anyag van benne.
Ezután felöntöttük pupig a tankot. simán belement 10 liter + előtte kb. 8 liter + 5,7 liter volt tartalék.
A könyv szerint 16 literes az adblue tank.... érdekes
Feltöltés után nem kellett semmit törölni. a kocsi maga érzékeli hogy mennyi km-re elég anyag van benne, valami érzékelők alapján, de nem sima szintérzékelő.
Említett olyat is a szerelő, hogy a km visszaszámláló nem fog jelezni 20 ezer km-t mert csak 2500 tól kezd visszaszámlálni, ez lehet, hogy igaz, mert amikor 4 hónapja voltam nála és néztük akkor sem mutatott sokat (asszem 2000 km-t), de még simán elmentem vele 10 ezret.
Szóval ez valahogy maga számolja ki, hogy mennyire elég, de gőzünk sincs pontosan hogy miből.
Számít az anyag is amit beleraksz, és annak a szavatosság ideje mert ha megromlik akkor már nem ér semmit.
A lényeg, hogy most pupig van, és nem ír ki semmit. Aztán majd lesz valami.
Tehát törölni nem kell semmit. Feltölt és a gép intézi a dolgát. Lehet azért szórakozott mert nem gyári VW adalékot raktam bele? hanem ki tudja milyen löttyöt. Lehet hígabb? és érzékenyebb rá a kocsi érzékelője? Most már csak erre tudok gondolni,
Ha szórakozni fog akkor max. leeresztem és teszek bele gyárit.