Törölt nick Creative Commons License 2015.04.08 0 0 128

"A Gárdony és Zichyújfalu közötti út felújításával a szocialisták meg nem valósított ígéretét teljesíti a kormány

 

 

A Gárdony és Zichyújfalu közötti közút felújításával egy több mint fél évtizeddel ezelőtti, még a szocialista Bajnai-kormány idején tett ígéretet teljesít a kormány a 2007-2013-as KözOP-os maradványforrás átcsoportosítása révén.

 

A szocialista politikusok által vezetett Regionális Fejlesztési Tanácsok, valamint a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium 2009. november 5-én összeállított egy listát arról, hogy a Regionális Operatív Programok keretében mely mellékutak újulhatnak meg európai uniós forrásból. Ezen listán már szerepelt a 6212-es jelű, Zichyújfalu és Gárdony közötti összekötő út mintegy 8 kilométeres szakasza. A kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2011. február 22-én rendelte el, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítást végrehajtsa, ami azonban eddig forráshiány miatt váratott magára.

 

Tehát nem azért újítja fel a Magyar Közút Zrt. a Gárdony és Zichyújfalu közötti utat, mert az L. Simon László miniszterhelyettes által is tulajdonolt kft. panziójához vezető bekötőút is ehhez csatlakozik, hanem mert egy hat évvel ezelőtt tett ígéretet vált valóra a kormány a 2007-2013-as KözOP-os maradványforrás átcsoportosításával.

 

A Fejér megyében található 6212-es számú közút érintett szakaszának rekonstrukciója illeszkedik a Velencei-tó környéki, illetve a térségből az M6-os autópályára és a 62-es főútra vezető közutak fejújítási tervébe, aminek révén ugyancsak megújulhat végre a Velence és Pusztaszabolcs közötti 6207-es út is. A 2015-re tervezett beruházásoknak köszönhetően a környéken élők számára biztonságosabbá és komfortosabbá válik a közlekedés, továbbá számtalan vállalkozásnak is versenyelőnyt jelenthet a felújítás.

 

Az érintett utak rendbetételének ígéretével a szocialista kormányok kampányoltak 2010 előtt. Az útfelújítás a baloldali kormányzás idején azonban csak ígéret maradt. Az Orbán-kormány a térség lakóival szembeni adósságot törlesztett, amikor a közútkezelő az utak egy részét 2014-ben felújította. A rekonstrukció folytatásaként a munkálatok most érték el a hírekben érintett, nagy forgalmú útszakaszt, ahol a Zichyújfalu és Székesfehérvár közötti Volán járatok közlekednek, de érinti például Csiribipusztát, Pálmajort, több nagy agrárcég telephelyét, az agárdi termálfürdőt, a Gárdonyi Géza Emlékházat és az MTK Sándor Károly Labdarúgó Akadémiát és annak edzőpályáit is.

 

(Miniszterelnökségi Sajtóiroda)"

 

 

Webcím: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/a-gardony-es-zichyujfalu-kozotti-ut-felujitasaval-a-szocialistak-meg-nem-valositott-igeretet-teljesiti-a-kormany