Napfény1 Creative Commons License 2015.04.08 0 1 23978

Szia Andinagyanyó!:)

Rémlett egy ilyen kirándulás, hogy itt valaki írt róla,  most előkerestem Neked, ez volt:

A Nabaq tours volt a nyerő, ha jól láttam Naama Bay-en is vannak irodáik.

(azzal nem sokat segítek, hogy az értelmes emberünket Mohamednek hívták :) )Tehát vigyázni kell, ki az aki nem csak a betanult szöveget nyomja, hanem azt, hogy ki az aki érti is amit mondasz...Nekünk mázlink volt, megoldották, bár nem hinném, hogy ritka, mert ,nem üres buszokkal utaztunk, bár volt, ahol "lovat" váltottunk kisebbre.

260 EUR volt per fő.

Ebben utazás, kétszeri főétkezés, egy reggeli, 1 éj szállás Aquabában, városnézés Jeruzsálemben és Petrában, idegenvezetéssel, holt tengeri fürdőzés, sőt a határátlépési lletékek is.

Ha az itthoni iroda ajánlatával összeveted, szerintem jó ár.(az itthoni irodák kombinálva nemigen csinálják és keservesen hoznak össze egynapos Jeruzsálemet is, tehát szerintem nem csak az árbeli különbség okán nincs más lehetőség, csak a helyiek)

Szombat este , vacsi után indultunk, kb éjfél tájban értünk a határra, kutakodnak- kekckednek, de ennekk ellenére kb 1 óra alatt átértünk, reggel fél hétkor már az ébredező Jeruzsálemet láttuk az olajfák hegyéről, majd városnézés következett, a szabvány jeruzsálemi programmal, majd irány Betlehem: ebéd és Születés temploma.Majd innen buszoztunk a Holt tengerhez.

Este értünk Jordániába, másnap reggeli után irány Petra.

Du irány vissza, éjjel érkezés Sharmra.

Fárasztó, de tartalmas.Jeruzsálemre - szerintem- nem elég egy nap, de nem voltunk elég bátrak ahhoz, hogy önállóan menjünk 3 napra.

Röviden ennyi, az előzményekben Gyurmókának címezve már írtam erről.

Ezek után mi még mentünk helyi szervezéssel Kairóba is, nem csalódtam bennük.

Az angol idegenvezetés nem a legrózsásabb, de a háromból kettő (Kairó és Petra) jó volt, érthető, hozzáértő és segítőkész.

Döntő többségében oroszok utaznak, ezért orosz iv. végig van, angol, csak a városnézés alatt.

Volt velünk egy orosz páros , egy kb 4 éves forma kisfiúval, az anyuka kb 7 hónapos várandós volt, egy mukk nélkül bírták és csinálták végig...

Üdv

Vincencia

Előzmény: Andinagyanyó (23976)