zsanna Creative Commons License 2015.04.07 0 0 52364

1. Kicsit pikírt leszek, előre bocsátom: a táppénz azért jár, mert egészségügyi okok miatt valaki nem tudja elvégezni a munkáját. Ha Te otthon vagy gyesen, akkor milyen munka alól is akarna felmenteni az orvosod???? Mitől kímélnéd meg magad a táppénzzel???? 

Tudom, illetőleg gyanítom, hogy a gyesnél magasabb pénzbeli ellátás miatt kéne még a táppénz IS. Ennek az lenne módja, hogy jelentkezel a munkahelyeden, vegyenek vissza állományba, és utána elvonulsz táppénzre, nem kevés költséget varrva ezzel a munkáltatód nyakába. Mert a táppénzed egyharmadát neki kell állnia, plusz ugye ott van az adminisztrációs plusz is, minden egyes táppénzes papírod esetén. 

Tehát lehetsz táppénzen gyes mellett is, de nem fognak repesni miatta a munkahelyeden.

2. Csak a bejelentett terhesség véd a felmondási tilalom ellen. Ha még nem jelentetted be, akkor javaslom, minél előbb tedd meg.

3. Ugye ezt a kérdést nem gondolod komolyan? Ki a jó isten tudja, hogy mi lesz 3,5 év múlva? Még Te sem tudhatod, nem rugaszkodtok-e neki egy újabb babának.... Hogy a jogszabályok meg hányszor és hogyan változnak majd, az még egy látnok sem tudja megmondani. Úgyhogy ezen a kérdésen totál felesleges egy másodpercet is agyalni.  

Előzmény: Törölt nick (52362)