zoolko Creative Commons License 2015.04.04 0 0 35019

Üdvözlet,

szeretném a segítséged kérni. Van két 4-5 méteres nőivarú hawyard egyedem, a pergolla kialakításánál tartok. Az első kérdésem az, hogy a mennyire fontos a termőkar elhajtásának magassága? Legtöbb helyen ez 1,5 méteren történik(képek alapján), ha 2 vagy annál valamivel magasabban történik, az befolyásol valamit? Amiatt kérdezem, mert egy bejárt terület fölé akarom a támasztékot tervezni. Az alábbi képen a látható az egyik kivi és a háttérben a leendő függesztés helye.

 

 

 

A pergolla kialakítása az oszlop T tartójáról a falon keresztül erősített acélsodronyon lenne. Az alábbi móricka rajzzal "szemlétetve.

 

Esetleg valami más megoldás, ami szembetűnő? A tartó oszlop cseréje még esedékes, akácfaoszlopról van szó, de lehet tartósabbra cserélném.

 

A másik kivi, is az előzőhöz hasonló tartószerkezetet kapta volna, de sikerült megfelelő támrendszert találnom neki a szomszédban.

Itt a kivi. A támrendszer. 

A támrendszer két oszlopa lenne áthelyezve. Sok munka lenne vele, de egy stabilabb rendszer lenne ez+a másik oldali tartóág is felhegeszthető lenne rá.  

 

Valami ilyesmi elrendezésről lenne szó, csak egy jobb oldali tartó is lenne rá szerelve:) 

DE a növény valahogy így futna rajta.

 

 

Akármilyen tanácsot szívesen fogadok. Sajnos a kialakítás lehetősége korlátolt számomra. 

Előzmény: ninovarga (33298)