Mindezek, amiket írsz ez ok!
Az froniusszal műxik is a túlpanelezés rendesen.
De! Ezeken túl, most felmerűlt ez a probléma, amit írtam, h a growattnál túl bír szaladni a delej és, ugyan lekapcsol az inverter a túl sok áram miatt, de nagy kínok és fület bántó zajok árán! (félő, h bedöglik) A fronius szép csöndben szabályoz és annyi. A growatt féle invertereknél jönne a képbe a hálózatra feltölthető áramlimit és azért, mert nem az a cél, h 3 kw-nál többet töltsön a hálózatra, hanem, h ne, haladhassa meg semmiképpen a 3 kw-ot az ilyen inverterekkel sem a feltöltött energiamennyisége a túlpanelezés miatt! Ahogy írtam is, amíg viszonylag lassan vannak a napsütés és felhők közti átmenetek az égen, addig a growatt is tudta követni a szabályzásal a feltöltött árammennyiséget, de amint, a felhők, mint tegnap is , elkezdtek marhamód szaladozni a nagy szél miatt, az elektronika, túlcsordult amperban és ugyan lekapcsolt, de, addigra a hálózatba termelt, 3,8- 4 kw-al is amit a kijelzőn látni lehetett és, ha a villanyórák tényleg jegyzik a feltöltött energia legmagassabb értékét, már bukta is a szomszéd a legalitását a 3kw-ra és ezért kérdeztem, h a hálózati ac kimenetre, lehetne kütyüt tenni?, ami limitálná a feltöltött mennyiséget, de nem úgy, h elfűti, hanem elengedi a + teljesítményt, ami az említett szeles időben létrejött, már csak ezért is lenne jó, ha nem elfűtve, lehetne ezt szabályozni, mert így az inverter sem lenne semmiképpen 3kw-nál jobban terhelve, nem tudna többet tolni a hálózat felé. Addig nem akar a koma, túlpanelezni, és ezt értem is valahol, míg ezt a problémát benne tudja a rendszerébe. Persze mondtam neki, h vegyen froniuszt, de az nagy + kőltség lenne+ megint az engedélyeztetési procedúra és péz! Jelen helyzetben, ha túlpanelezne, akkor, maradhatna az engedélyes growattja, ami nem tudja ugyanolyan jól kezelni a többlet energiát, mint a mi invertereink, de egy áramkorlátozóval a hálózat felé, mégis megcsinálhatná a túlpanelezést és élvezhetné az előnyeit a kisebb tartományokban, amikor is szórt fénynél is lehetne tetemesebb termelés, mint most. Remélem érthető volt amit írtam? És csak jóhiszeműleg írtam, a tapasztalt jelenség miatt, h "csak óvatosan a túlpanelezéssel" ! Nekem úgy tűnik, h ekkora mérvű túlpanelezést, nem mindegyik inverter elektronikája képes korrekten kezelni? Gondolok itt arra, h a growatt, 10% túlpanelnél, még megsem nyikkan, simán kezeli, de amikor 40, vagy több % a túlpanel, már nyihog, mint a kiscsikó, ha hirtelen felojtják a villanyt az égiek!? A froniusz, meg 100% tulpanelnél is csak csöndbe teszi a dolgát. Persze ez nekem is csak most derűlt, ki, h kerűlt hozzám egy growatt és kitudtam próbálni és ezért mondom, h a gyakorlat!!!! Mivel elméletileg a growattnak sem szabadott volna túlszaladnia és lekapcsolni végső védelemként a hirtelen nagy áramra?