Köszönöm a választ.
Örülök, ha a bontást meg lehet így oldani.
Tájolást, beépíthetőséget nézem, ill. az utcafronti méretet is. Sajnos arra már rájöttem, hogy a XVI. kerület. (belső része) tele van keskeny telkekkel. 15m körüli utcafronti szélesség amire nem fér rá hosszában elfelezett ikerház. Pár amúgy ikerhez korrekt méretű 900-1100nm eladó teleknél is ugyanezt láttam. :(
Írtátok a közműveket, hogy fontosak. Azzal milyen szívás lehet ha 1-2 nincs telken belül? Vagy csak plussz költség szempontjából írjátok?
Sajnos a kiköltözés nem játszik. 1-2éve még megfontoltuk, de igazából városon belül szeretnénk maradni. Család is közelebb maradna így plussz az utazás az ami elrettent. Hosszabb távon inkább időt spórolnék mint pénzt - persze ameddig belefér. De úgy látom, hogy 45 körül azért illene a XVI. kerületnek is beleférnie. Ami szóba jött BP-n kívül az inkább a dunántúli városok: Diósd, Budaörs... de kb. drágábbak voltak mint BP.
Petya79.
Köszi neked is a tanácsokat, elég elrettentő 1-2 példád.
A fentebb írtakkal is próbálok tisztában lenni, rendezési tervet is nézegettem már pl, de így laikusként még mindig úgy érzem 1001 dolgon el lehet bukni. Nyilván a legkézenfekvőbb a kész/épülő házra szerződés lenne, de ha egyszer nincs megfelelő... :(
Költségekkel kapcsolatban még tudnátok pontosítani?
Telekár adott, bontást írtátok, illetéket kb. ismerem. A házra kb. a 200e/bruttó nm reális gondolom. Közművek költségei nagyságrendileg ha esetleg nincsenek bekötve? (Gáz vs. hőszivattyús fűtés témában írtakat olvastam ill. annak nagyrészt utánajártam. Ha nincs bent a gáz akkor kb. 1M-val lehet drágább a hőszivattyús rendszer.)Egyéb nagyobb költségek? Tervek, engedélyeztetés? Mondjuk kész tervből választva gondolom jobb a helyzet mint egyedivel.